Ειδικότερα, τόσο στη συνεδρίαση των τομεαρχών υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και στη Βουλή, όπου δύο βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχαν διαφορετικές απόψεις, διαπιστώθηκε ότι και το συγκεκριμένο είναι ένα από τα λεπτά ευαίσθητα θέματα στα οποία υπάρχει χάσμα μεταξύ των εκπροσώπων της δεξιάς πτέρυγας από τη μία πλευρά και των φιλελεύθερων από την άλλη.
Ο κ. Μητσοτάκης που θα επιθυμούσε να πάει η ΝΔ συντεταγμένα στην ψηφοφορία, άκουσε σκεπτικός τις διαφορετικές θέσεις των στελεχών του, τελική απόφαση δεν ελήφθη, ωστόσο δεν αποκλείεται οι γαλάζιοι βουλευτές να ψηφίσουν τελικά κατά συνείδηση. Πεποίθηση του προέδρου της ΝΔ είναι ότι το σχετικό νομοσχέδιο, υπό προϋποθέσεις, μπορεί να ψηφιστεί από τη ΝΔ, κάτι στο οποίο φέρονται να συμφώνησαν και η Ντόρα Μπακογιάννη, η Νίκη Κεραμέως, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Βασίλης Οικονόμου και ο Κώστας Τσιάρας οι οποίοι προτείνουν η ΝΔ να ταχθεί υπέρ επί της αρχής και πάνω στη θετική ψήφο να διατυπωθούν προτάσεις για τη βελτίωση του νομοσχεδίου.
Ο Κώστας Αχιλλέα Καραμανλής ανέφερε ότι καλό θα ήταν να υπάρξει μια νέα πρόταση από τη ΝΔ, σε πιο αυστηρό πλαίσιο, καθώς -όπως είπε- «όπως είναι τώρα το κείμενο, δύσκολα ψηφίζεται», ενώ αντίθετοι εμφανίστηκαν και οι Άδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης.
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ζήτησε να καταψηφιστεί σε κάθε περίπτωση το νομοσχέδιο, ενώ ο βουλευτής της Περιφέρειας Αττικής, αφού εκτίμησε ότι «έτσι όπως είναι, δεν ψηφίζεται», πρότεινε ψήφο κατά συνείδηση. Γενικότερα, πιο διστακτικοί στην υπερψήφιση του νομοσχεδίου εμφανίζονται οι βουλευτές της περιφέρειας, όπου οι ψηφοφόροι δείχνουν πιο συντηρητικοί.
Διχογνωμία υπήρξε και στη Βουλή μεταξύ του εισηγητή Κώστα Καραγκούνη που δεν εμφανίστηκε αρνητικός και επιφυλάχθηκε για την τελική στάση της ΝΔ στην ολομέλεια και του Δημήτρη Κυριαζίδη, ο οποίος δήλωσε αντίθετος στο νομοσχέδιο.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr