Οι βουλευτές της Αριστεράς και των ΑΝΕΛ μοιάζουν να αρκούνται στο πλαίσιο που τους έχει προσφέρει ο Αλ. Τσίπρας ώστε να επιχειρηματολογούν υποτυπωδώς - όσοι από αυτούς εμφανίζονται στις τηλεοράσεις και μιλούν στα ραδιόφωνα.
Βασικός άξονας της επιχειρηματολογίας είναι η επίθεση στην αντιπολίτευση και ειδικότερα στην ΝΔ, όμως μένει να αποδειχθεί αν αυτά θα αρκέσουν όσο θα πλησιάζει η ώρα της ψηφοφορίας.
Την ίδια στιγμή η ελάσσων αντιπολίτευση παρακολουθεί μάλλον αμήχανα, με το ΠΑΣΟΚ να τηρεί κάποιες αποστάσεις ασφαλείας, ενώ από το Ποτάμι και την Ενωση Κεντρώων αρχίζει να διαφαίνεται ένας προβληματισμός ως προς το αν θα ψηφίσουν κάποια από τα λεγόμενα αντίμετρα.
Υπό αυτές τις συνθήκες, κάποιες συζητήσεις στο κοινοβούλιο παραπέμπουν στην βεβαιότητα με την οποία είχε ξεκινήσει η συζήτηση για το καθοριστικό για την πολιτική ζωή της Ελλάδας, δεύτερο μνημόνιο.
Την εποχή εκείνη, τον Φεβρουάριο του 2012, θεωρείτο σχεδόν προεξοφλημένη η χωρίς προβλήματα ψήφιση από τα κόμματα της συμπολίτευσης, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με τους υπολογισμούς να καταλήγουν σε κατά το μέγιστο 10 διαρροές.
Τελικά, λίγες ώρες αργότερα η ψηφοφορία κατέληξε στο να διαγραφούν 23 βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ και άλλοι 22 από την ΝΔ, επειδή καταψήφισαν το μνημόνιο εκείνο.
Ο παραλληλισμός με τις συνθήκες εκείνης της εποχής δεν μπορεί να είναι απολύτος, εκτιμούν πολιτικά στελέχη από όλο το πολιτικό φάσμα. Και πάντως τέτοιας έκτασης κοινοβουλευτικές διαρροές από την σημερινή πλειοψηφία είναι προφανώς πολύ δυκολότερες για τους γνωστούς λόγους.
Παρά ταύτα, η υπενθύμιση γίνεται από κάποιους, οι οποίοι θέλουν να επισημάνουν ότι οι βεβαιότητες στην πολιτική κάποιες φορές διαψεύδονται. Σε λίγες ημέρες θα ξέρουμε.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr