Η αντιπαράθεση μεταξύ της ηγεσίας της ΕΠΟ και του υφυπουργείου Αθλητισμού ενδέχεται να μην περιορίζεται στην διαφωνία για τον τόπο και τον χρόνο διεξαγωγής του αγώνα.
Κατά κάποιες πληροφορίες έχει βαθύτερα αίτια και προεκτάσεις, οι οποίες με την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα δύσκολα θα παραμείνουν κρυφές στο επόμενο διάστημα.
Μετά τις εξελίξεις των των τελευταίων ημερών, όλες οι πλευρές είναι εκτεθειμένες.
Από την μία η ηγεσία της ΕΠΟ υπό τον καθηγητή Γ. Δρόσο, η οποία ανέλαβε την ευθύνη διεξαγωγής του αγώνα.
Μετα όσα συνέβησαν εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου (ο οποίος «κατελήφθη» μάλιστα κάποια στιγμή και από το ελικόπτερο του Ιβάν Σαββίδη, με τις ευλογίες του Αχ. Μπέου, εκλεγμένου δημάρχου της πόλης του Βόλου), έχει ήδη χρεωθεί την αρνητική εικόνα. Θα μπορούσε ή και θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί μετά τα όσα εκτυλίχθηκαν.
Από την άλλη, η ηγεσία του υφυπουργείου Αθλητισμού, υπό τον Γ. Βασιλειάδη. Ο υφυπουργός είχε επισημάνει τα προβλήματα, είχε διαφωνήσει με την διεξαγωγή του αγώνα, όμως υποχώρησε έπειτα από κυβερνητικές παραμβάσεις, σύμφωνα με πληροφορίες ακόμη και από το Μέγαρο Μαξίμου. Θα μπορούσε και θα έπρεπε και εκείνος να έχει παραιτηθεί αφού «αδειάστηκε» κατά τέτοιον τρόπο από την κυβέρνηση.
Τι κρύβεται πίσω από όλα αυτά;
Ο κ. Δρόσος, καθηγητής συνταγματικού Δικαίου είναι ένα πρόσωπο με απευθείας αναφορά στο Μέγαρο Μαξίμου και τον Αλ. Τσίπρα. Είχε υποστηρίξει με θέρμη την συνταγματατικότητα του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες, ο οποίος κατέπεσε στο ΣτΕ και εν συνεχεία τέθηκε επικεφαλής της ΕΠΟ, με αποστολή την εξυγίανση του ποδοσφαίρου. Είναι ένα στέλεχος που ανήκει στον στενό κύκλο της ηγεσίας και τακτικός συνομιλητής της ομάδας Φλαμπουράρη - Βούτση, η οποία εν πολλοίς κινεί τα νήματα σε κομματικό και κυβερνητικό επίπεδο. Θεωρείται από τους πλέον έμπιστους, δέχεται όμως κριτική από υπηρεσιασκούς παράγοντες για το ότι δεν έχει ανταποκριθεί στις προσδοκίες περί εξυγίανσης.
Ο κ. Βασιλειάδης ήταν ένα στέλεχος με θητεία επί ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο της καταπολέμησης της διαφθοράς, καθώς είχε και θέση αρμοδίου γραμματέα στο υπουργείο Δικαιοσύνης προτού τοποθετηθεί στο υφυπουργείο Αθλητισμού. Ανήκει στην λεγόμενη νέα γενιά στελεχών και στο δικηγορικό του γραφείο είχε συνεργαστεί και με τον Δ. Τζανακόπουλο, κυβερνητικό εκπρόσωπο σήμερα. Οι σχέσεις του με τον κ. Δρόσο δεν είναι οι καλύτερες δυνατές και ο συνδυασμός όλων των παραμέτρων δεν προμηνύει καλές εξελίξεις στο πεδίο της εξυγίανσης του χώρου του ποδοσφαίρου, όπου πλέον νέες δυνάμεις αναδεικνύονται.
Ολοι τους δε, συμπεριλαμβανομένου και του Αχ. Μπέου συναντώνται συχνά στις κερκίδες του σταδίου της Ν. Σμύρνης, όπου παρακολουθούν τους αγώνες του Πανιωνίου.
Υπό τις συνθήκες αυτές, η κυβέρνηση έχει πλέον να διαχειριστεί ένα εκρηκτικό μείγμα.
Παράγοντες του ποδοσφαίρου, με στρατούς οπαδών πίσω τους, εμπλέκονται με τρόπο πρωτοφανή σε πλήθος άλλων δραστηριοτήτων και στον Τύπο, ενώ ένας εξ αυτών εμφανίζεται με καθημερινές του πλέον παρεμβάσεις ως ένθερμος υποστηρικτής της κυβέρνησης.
Από το Μέγαρο Μαξίμου ανταποκρίνονται στο κάλεσμά του, εκδίδοντας πλέον και ανακοινώσεις υπέρ του.
Οπως παρατηρούν πρόσωπα με εμπειρία στον χώρο του ποδοσφαίρου, το παιχνίδι που έχει ανοίξει δεν θα τερματιστεί εύκολα και πάντως όχι με τον τρόπο και στον χρόνο που θα θέλει η κυβέρνηση.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr