Η αρχή έγινε την προηγούμενη εβδομάδα με τη συζήτηση στη Βουλή για το πόρισμα της επιτροπής για τη χρηματοδότηση των κομμάτων.
Εκεί έγινε το πρώτο βήμα για προσωπική αποδόμηση του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη με αναφορές στο δάνειο του Κήρυκα Χανίων από την ΕΤΕ. Τη σκυτάλη έλαβε ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας, που με ανακοίνωσή του την Κυριακή απευθύνει ερωτήματα στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το Πόθεν Έσχες της συζύγου του και την αγορά του σπιτιού του Βολταίρου στο Παρίσι.
Το θέμα αφορά δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο η σύζυγος του αρχηγού της ΝΔ, Μαρέβα Γραμπόφκσι-Μητσοτάκη, αγόρασε στο Παρίσι το σπίτι του Βολταίρου, έναντι πολλών εκατομμυρίων ευρώ.
Η κατηγορία, εν προκειμένω, αφορά στο γεγονός ότι η κυρία Μητσοτάκη δεν έχει υποβάλλει πόθεν έσχες τα προηγούμενα χρόνια επειδή βρισκόταν σε διάσταση με τον σύζυγό της. Η Πειραιώς έκανε λόγω για πληρωμένα «πιστόλια» του Μαξίμου και παραπέμπει σε προσφυγή στη Δικαιοσύνη.
Πάντως το Παρίσι είναι πεδίο και για μια άλλη σκληρή κόντρα, που ξέσπασε ανάμεσα στην κυβέρνηση και στη ΝΔ. Από τη μια, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε χθες ότι ο κ. Τσίπρας, μετά τη Σύνοδο του Νότου στη Λισαβόνα το προηγούμενο Σάββατο δεν επέστρεψε κατ΄ ευθείαν στην Αθήνα αλλά κατευθύνθηκε κάπου αλλού με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος.
Το Μαξίμου απάντησε αμέσως, γνωστοποιώντας ότι ο πρωθυπουργός, επέστρεψε στην Αθήνα μέσω Παρισιού όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο και στελέχη της L’ Oreal για μία σημαντική επένδυση που σχεδιάζει η εταιρία στη χώρα μας.
Η ΝΔ ωστόσο αμφισβήτησε την απάντηση (υιοθετώντας την κίνηση του κ. Γεωργιάδη) και, σε επίσημη ανακοίνωσή της, επέμεινε ότι ο κ. Τσίπρας πήγε στο Παρίσι «προφανώς με την οικογένειά του» για να κάνει «μεγάλη ζωή».
Επόμενος σταθμός αναμένεται να είναι η SIEMENS. Το θέμα αναμένεται να «σηκωθεί» τις επόμενες μέρες λόγω του τρίτου κατά σειρά, ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, που στέλνει η χώρα μας εν όψει της δίκης των 64 κατηγορούμενων για τα μαύρα ταμεία της Siemens, προκειμένου να εκδοθεί ο Μιχάλης Χριστοφοράκος και να λογοδοτήσει για τα αδικήματα της δωροδοκίας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.
Όπως γράφει το Εθνος πρόκειται για την ύστατη προσπάθεια να καθίσει στο «σκαμνί» ο φυγόδικος πρώην διευθύνων σύμβουλος της Siemens στην Ελλάδα, που «ξέφυγε» χρησιμοποιώντας τη διπλή του υπηκοότητα και γνωρίζοντας ότι η Γερμανία δεν εκδίδει πολίτες της για να δικαστούν σε άλλες χώρες. Η δίκη των 64 κατηγορούμενων αναμένεται να ξεκινήσει στις 24 Φεβρουαρίου, μετά από πολύμηνη αναβολή και εκτιμάται ότι θα δώσει πολύ ύλη
για την πολιτική αντιπαράθεση.
Γιώργος Αλεξάκης
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr