«Κάθε επιχείρηση που κλείνει είναι ένα τραύμα, κάθε θέση εργασίας που χάνεται είναι αρνητικό γεγονός. Οταν πρόκειται για επιχείρηση Τύπου, υπογραμμίζει τη σημασία του γεγονότος. Το πρόβλημα των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων αφορά την κοινωνία και πρέπει να συμφωνήσουμε για το πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί», είπε αρχικά στο Creta TV ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Και συμπλήρωσε: «Στις αρχές του ’80 είχαμε ένα παρόμοιο φαινόμενο στις επιχειρήσεις και δυστυχώς ελάχιστες σώθηκαν τότε. Σήμερα έχουμε συμφωνήσει άτυπα με τις τράπεζες, όταν μια επιχείρηση είναι υπερχρεωμένη να γίνονται ρυθμίσεις στη βάση των εξής αρχών:
Πρώτον, εάν οι υπάρχοντες επιχειρηματίες μπορούν να βάλουν νέα κεφάλαια, τότε διευκολύνονται, ρυθμίζεται το παλιό χρέος, μπορεί και να διαγραφεί ένα μέρος του και με τα νέα χρήματα και ένα αξιόπιστο επιχειρησιακό σχέδιο η επιχείρηση μπορεί να προχωρήσει. Στην περίπτωση του ΔΟΛ, αυτό δεν συνέβη.
Δεύτερον, εάν ο υφιστάμενος μέτοχος δεν μπορεί να βάλει κεφάλαια, οι τράπεζες αναζητούν νέο επενδυτή. Εάν υπάρξει και μπορεί να προχωρήσει, τότε η επιχείρηση μέσω αλλαγών επιβιώνει, όπως στην περίπτωση Μαρινόπουλου.
Τρίτον, αν πάμε σε διαγραφές χρεών, οι επιχειρηματίες που απαλλάσσονται θα είναι υπό έλεγχο για να διαπιστωθεί εάν έχουν χρήματα σε Ελλάδα ή εξωτερικό».
Στη συνέχεια είπε πως «πρέπει να αποκαλύψω πως στις συζητήσεις που είχα με τραπεζίτες από πρόπερσι, μου είχαν πει πως είχαν προειδοποιήσει τη συγκεκριμένη επιχείρηση πως η βιωσιμότητά της έπασχε και έπρεπε από τότε να είχαν παρθεί μέτρα. Οι εργαζόμενοι πληρώνουν τα αποτελέσματα».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr