Σχεδόν για τέσσερις ώρες, τα μέλη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας συνεδρίασαν, αλλά τελικά δεν οδηγήθηκαν σε κάποια τελεσίδικη απόφαση. Η διάσκεψη θα επαναληφθεί την Τετάρτη το απόγευμα όπου αναμένονται οι κρίσιμες αποφάσεις από την Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου.
Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έκρινε παραδεκτές και νόμιμες τις προσφυγές των καναλιών, με τις οποίες ζητούν να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά και να ακυρωθεί η υπουργική απόφαση με την οποία καθορίζονται σε τέσσερις οι τηλεοπτικές άδειες.
Παράλληλα, νομικοί και πολιτικοί κύκλοι εκτιμούν ότι οι πιθανότητες επικράτησης της κυβερνητικής θέσης έχουν περιοριστεί σημαντικά.
Η διάσκεψη έγινε μέσα σε ένα εκρηκτικό πολιτικό τοπίο, στο οποίο η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να τα παίξει όλα για όλα, σε μια παρτίδα κόκκινο-μαύρο, όπου ή θα τα κερδίσει όλα ή θα τα χάσει όλα στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών. «Είναι η πιο κρίσιμη εβδομάδα. Εως το τέλος της το πολιτικό τοπίο μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικό», παρατηρούν πολιτικοί παράγοντες, επισημαίνοντας οτι όλα θα κριθούν έως την εθνική επέτειο του «ΟΧΙ» με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το πολιτικό κλίμα που θα επικρατήσει στον εορτασμό της.
Τσίπρας: Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από δικαστικές αποφάσεις
Σαν να το περίμενε, ο Αλέξης Τσίπρας είχε δώσει τη δική του εκδοχή γύρω από το ΣτΕ και τις προσφυγές των καναλιών, σχολιάζοντας κατά την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα το απόγευμα πως «οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από δικαστικές αποφάσεις».
Πιο συγκεκριμένα, ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε: «Έχουμε μπροστά μας το μέτωπο της διαπραγμάτευσης για τη δεύτερη αξιολόγηση, καθώς και το μέτωπο με τη διαπλοκή για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών. Οι μάχες είναι δύσκολες, αλλά και στις δυο προσερχόμαστε με τη δύναμη που μας δίνει η πεποίθηση ότι υπερασπιζόμαστε το δημόσιο συμφέρον. Τις επόμενες μέρες, η Ν.Δ. και η διαπλοκή θα δώσουν τα ρέστα τους για άλλη μια φορά.
Κάποιοι ίσως να πιστεύουν ότι οι κυβερνήσεις πέφτουν από δικαστικές αποφάσεις. Τις κυβερνήσεις, όμως, τις εκλέγει ο λαός και τις κρίνει μόνο ο λαός. Το διακύβευμα, λοιπόν, δεν είναι απλώς η ερμηνεία του Συντάγματος, αλλά κάτι πολύ βαθύτερο: αν η εκλεγμένη από το λαό κοινοβουλευτική πλειοψηφία έχει δικαίωμα να ρυθμίσει το χάος του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, ή αν τα ιδιωτικά συμφέροντα είναι υπεράνω της Δημοκρατίας».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr