Υπενθυμίζεται ότι σήμερα λήγει η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης του τιμήματος. Στο πλαίσιο αυτό, ο ΑΝΤ1 κατέθεσε το ποσό των 25,300 εκατ. ευρώ σήμερα το πρωί.
Ήδη, την Παρασκευή το πρωί η πλευρά Αλαφούζου κατέβαλε στη ΦΑΕ Πειραιά το ποσό των 14.533.333,34 ευρώ, που αντιστοιχεί στο ένα τρίτο των 43,6 εκατ. ευρώ τα οποία προσέφερε για να αποκτήσει την πρώτη άδεια που δημοπρατήθηκε.
Το μεσημέρι της Παρασκευής ακολούθησε η πλευρά Μαρινάκη, που κατέθεσε στη ΔΟΥ Πλοίων Πειραιά 24.633.333,34 ευρώ (για συνολική προσφορά 73,9 εκατ. ευρώ), για την τέταρτη άδεια του διαγωνισμού.
Το αίτημα στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης
Ειδικότερα, στην επίσημη ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας αναφέρεται: «Εστάλη στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, σήμερα το πρωί αίτημα από την εταιρεία «Τ.Π.Κ. μ.α.ε. ΙΩΑΝΝΗΣ – ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ», με το οποίο ζητεί να χορηγηθεί προθεσμία 48 ωρών, προκειμένου να προβεί στην καταβολή της πρώτης δόσης επειδή, λόγοι που δεν σχετίζονται με δικές του επιλογές, εμποδίζουν την καταβολή της δόσης αυτή εντός της σήμερον.
Από τη Γενική Γραμματεία δόθηκε η παρακάτω απάντηση:
«Σύμφωνα με το όρο 8.4 της προκήρυξης η πρώτη δόση του τιμήματος καταβάλλεται εντός δεκαπέντε ημερών από την ανακήρυξή των οριστικών υπερθεματιστών. Ως εκ τούτου η ανωτέρω προθεσμία αποτελεί ρητό και απαράβατο όρο της προκήρυξης 1/2016 και δεν μπορεί να τροποποιηθεί».
Συνεπώς το σχετικό αίτημα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.
Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία Καλογρίτσα έπρεπε να καταβάλει 17.533.333,34 ευρώ (από τα 52,6 εκατ. ευρώ της δικής του προσφοράς) για την τρίτη άδεια.
Όπως προβλέπει η παράγραφος 8.4 της προκήρυξης για τις τηλεοπτικές άδειες, σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης καταβολής οποιασδήποτε εκ των επόμενων δόσεων του τιμήματος «ανακαλείται αυτοδικαίως η χορηγηθείσα άδεια».
Καλογρίτσας: Αποχωρώ από τη δεικδίκηση της άδειας
Με ανακοίνωσή του ο Γιάννης Καλογρίτσας δηλώνει ότι αποχωρεί από την προσπάθεια οριστικής απόκτησης τηλεοπτικής άδειας «για τους λόγους τους οποίους όλοι πλέον αντιλαμβάνονται».
Ο μέχρι σήμερα υπερθεματιστής προσθέτει ότι θα προστατεύσει τον εαυτό του και την οικογένειά του «παρότι χάνω 3 εκατομμύρια ευρώ, που αντιστοιχούν στην εγγυητική επιστολή, την οποία έχω καταθέσει».
Ολόκληρη η ανακοίνωσή του:
«Μετά από 44 χρόνια κοινής ζωής με τον πατέρα μου Χρήστο Καλογρίτσα, ανακάλυψα πως η διαπλοκή βρίσκεται μέσα στο ίδιο μου το σπίτι. Επί ένα περίπου μήνα, κανιβαλίστηκα μαζί με την οικογένειά μου, έμαθα πως είμαι ανήθικος, πως χρωστάω στο Δημόσιο, πως φοροδιαφεύγω και αν δεν είχα την τύχη να έχω γεννηθεί μετά το 1962, ίσως να μου χρέωναν και τη δολοφονία του Κέννεντυ.
Από όλα τα εγκλήματα που μου αποδόθηκαν, το μοναδικό πραγματικό έγκλημά μου ήταν πως αποφάσισα ως νέος επιχειρηματίας να διεκδικήσω τηλεοπτική άδεια. Δηλαδή να μπω σφήνα, μέσα σε ένα κλειστό κύκλο συμφερόντων, που θέλουν να εξουσιάζουν όχι μόνο τα κανάλια αλλά και τη χώρα.
Έτσι, προκειμένου να εξοντωθώ ανακάλυψαν στο πρόσωπό μου όσα έχουν διαπράξει οι ίδιοι. Η φοροδιαφυγή για την οποία ελέγχεται ο κύριος Αλαφούζος ύψους 21 εκατομμυρίων ευρώ και η φοροδιαφυγή για την οποία κατηγορείται ο κύριος Κοντομηνάς, ύψους 41 εκατομμυρίων, αποδόθηκαν σε μένα που δεν χρωστάω ούτε ένα ευρώ και δεν έχω καμία καταδίκη.
Όπως έκαναν σε όλη τους την πορεία αντέστρεψαν την πραγματικότητα. Η διαπλοκή ανακάλυψε διαπλοκή σε μένα που ούτε εργολάβος είμαι, ούτε δημόσια έργα παίρνω. Αυτοί που έπαιρναν θαλασσοδάνεια με (κατ’ ομολογία τους) "αέρα" και έφτιαξαν ζημιογόνες επιχειρήσεις, οι οποίες αφήνουν εργαζόμενους στο δρόμο, απέδωσαν σε εμένα - έναν άγνωστο αλλά σίγουρα όχι διαπλεκόμενο που ταλάνισε τη δημόσια ζωή επί χρόνια - όλα τα κακά.
Αμφισβήτησαν ακόμη και την περιουσία μου, που οι δικές τους Τράπεζες είχαν αποτιμήσει. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι με την ανθρωποφαγία τους επιχείρησαν να κομματιάσουν την τιμή μας και την αξιοπρέπειά μας.
Δεν σταμάτησαν όμως εκεί, αφού στην πραγματικότητα όλη αυτή η συμπεριφορά στόχευε και δυστυχώς πέτυχε, να με αποκόψει από τις πηγές και τις διαδικασίες χρηματοδότησής μου. Οι τράπεζες προενοχοποιημένες από τα ψευδή δημοσιεύματα, αρνήθηκαν να λειτουργήσουν νόμιμα απέναντί μου. Διαρροές ακόμη και από την Τράπεζα της Ελλάδος άφηναν να εννοηθεί πως είμαι ελεγχόμενος για δάνεια, που ουδέποτε έλαβα. Διαμόρφωσαν, όπως ήθελαν, τις εντυπώσεις και τελικώς παραπλάνησαν την κοινή γνώμη. Τέτοια κανάλια θέλουν και γι’ αυτό τα θέλουν.
Αν και γι’ αυτό το τελευταίο το λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη, για τα υπόλοιπα το λόγο θα έχει η ζωή και οι πολίτες αυτής της χώρας, που γνωρίζουν πλέον τι συμβαίνει.
Αποχωρώ, λοιπόν, για τους λόγους τους οποίους όλοι πλέον αντιλαμβάνονται. Θα προστατεύσω τον εαυτό μου και την οικογένειά μου, παρότι χάνω 3 εκατομμύρια ευρώ, που αντιστοιχούν στην εγγυητική επιστολή, την οποία έχω καταθέσει.
Η παρεμπόδισή μου αυτή είναι πρόσκαιρη. Θα είμαι εδώ και στα Μέσα Ενημέρωσης και φυσικά όλοι θα κριθούμε στη ζωή. Αν και νομίζω πως πολλοί απ’ αυτούς θα κριθούν από την Ελληνική Δικαιοσύνη».
Γεροβασίλη: Ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί κανονικά
Οι διαδικασίες του διαγωνισμού θα ολοκληρωθούν κανονικά, σχολιάζει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter η κυβερνητική εκπρόσωπος.
Η Όλγα Γεροβασίλη, «απαντώντας» σε όσους σπεύδουν να προεξοφλήσουν ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες δεν θα προχωρήσει, με αφορμή την αποχώρηση του επιχειρηματία Ι. Καλογρίτσα, σημειώνει «Κάντε μήνυση στην πραγματικότητα».
Χρυσοβελώνη: Ακολουθεί ο επόμενος
«Όποιος δεν καταβάλει τη δόση, μένει εκτός διαδικασίας και ακολουθεί ο επόμενος», δήλωσε η υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm».
Η κ. Χρυσοβελώνη επισήμανε: «Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει ούτε διευκολύνσεις, ούτε τα "στραβά μάτια" για κανέναν, θα τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία, όπως έχει οριστεί ευθύς εξαρχής και να μην ξεχνούμε ότι όσοι συμμετείχαν αποδέχθηκαν τους όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας».
Σε ό,τι αφορά την επίσχεση εργασίας των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, που συνεχίζεται για 10η ημέρα, αφήνοντας χωρίς λεωφορεία τη Θεσσαλονίκη, η υφυπουργός τόνισε ότι η διοίκηση του Οργανισμού είναι αυτή που καλείται πλέον να δώσει τη λύση στο πρόβλημα.
«Εμείς έχουμε κάνει πολλές προτάσεις, το δικό μας υπουργείο δεν είναι ο εργοδότης των εργαζομένων, εργοδότης είναι ο ΟΑΣΘ, άρα ο ΟΑΣΘ πρέπει να λύσει το πρόβλημα», είπε η κ. Χρυσοβελώνη, προσθέτοντας ότι τα προηγούμενα χρόνια «ο ΟΑΣΘ έχει πάρει πάρα-πάρα πολλά χρήματα, παίρνει τα τριπλάσια χρήματα από αυτά τα οποία παίρνει ο αντίστοιχος Οργανισμός στην Αθήνα, ο ΟΑΣΑ, όπως επίσης κατά καιρούς είχαν δρομολογηθεί διαδικασίες διαιτησίας, οι οποίες κατά έναν περίεργο τρόπο πάντοτε απέβαιναν υπέρ του ΟΑΣΘ και ποτέ υπέρ του Δημοσίου».
«Αν, λοιπόν, ο ΟΑΣΘ έχει δημιουργήσει ληξιπρόθεσμες οφειλές έναντι τρίτων θα πρέπει να φροντίσει να διαχειριστεί με καλύτερο τρόπο τα οικονομικά του και εν πάση περιπτώσει οι εργαζόμενοι δεν φταίνε σε αυτό» ανέφερε η υφυπουργός και πρόσθεσε: «Το υπουργείο πρότεινε να μπει στη διαδικασία και να προκαταβάλει οφειλόμενες δόσεις από τα αντισταθμιστικά, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι αυτά θα πάνε στους εργαζόμενους, διότι κάποια δόση που είχε προκαταβληθεί από το υπουργείο διαπιστώθηκε ότι πήγε κατά ένα μέρος στους εργαζόμενους και κατά το υπόλοιπο στο να πληρωθούν υποχρεώσεις της διοίκησης του ΟΑΣΘ, που αν θέλετε, με τα χρήματα που εισπράττει, που είναι εξαιρετικό ευεργετημένος, θεωρούμε ότι δε θα πρέπει να έχει ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις και οφειλές έναντι τρίτων».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr