«Το Ποτάμι υπέδειξε συγκεκριμένες δαπάνες που θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν 3,5 δισεκ. ευρώ ετησίως αλλά εάν η κυβέρνηση δεν θέλει να κόψει αυτές τις δαπάνες τότε θα βάλει και άλλους φόρους. Το ότι βάζει φόρους όμως είναι δική της επιλογή, δική της ανάγνωση του μνημονίου του Αυγούστου, επειδή δεν θέλει να περικόψει τις σπατάλες και δεν θέλει να προχωρήσει γρήγορα στις ιδιωτικοποιήσεις».
Ο κ. Θεοδωράκης, έκανε λόγο για «ατολμία των πολιτικών», εκτιμώντας πως είναι μία από τις βασικές αιτίες του αδιεξόδου στο οποίο βρίσκεται η χώρα μας σημειώνοντας:
«Νομίζω ότι οι πολιτικοί μας, όχι μόνο αυτοί που κυβερνούν σήμερα αλλά και οι προηγούμενοι, εδώ και πολλά χρόνια δεν αποφασίζουν να προχωρήσουν σε μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα αλλάξουν πραγματικά την κατάσταση. Κουτσουρεύουν από εδώ και από εκεί μήπως γλιτώσουν την αποδοκιμασία του κόσμου και αυτό δημιουργεί συνέχεια καινούργια προβλήματά».
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη απάντησε: «Ο διάλογος για μια μεγάλη μεταρρυθμιστική παράταξη δεν αφορά το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Αυτά είναι δύο κόμματα που υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν, ούτε το ένα θα ενταχθεί στο άλλο» και συμπλήρωσε:
«Το Ποτάμι λέει ότι το καινούργιο δεν είναι οι πρώην υπουργοί. Αυτή είναι η διαφωνία μας. Εμείς λέμε ότι το καινούριο είναι το νέο αίμα της πολιτικής: Νέοι επιχειρηματίες, νέοι επιστήμονες, νέοι διανοούμενοι οι όποιοι πρέπει να βγουν στην πολιτική και πρέπει να πάρουν την πρωτοβουλία. Προφανώς υπάρχουν και κάποιοι από τους παλιούς που πρέπει να είναι παρόντες, να δώσουν τους αγώνες τους αλλά δεν θα προέλθει το καινούργιο από τους παλιούς υπουργούς. Αυτό αφορά και τη Νέα Δημοκρατία, αφορά και το ΠΑΣΟΚ. Αν θέλουν να το χωνέψουν, ας το χωνέψουν. Εμείς πάντως θα επιμείνουμε σε αυτή τη θέση μας».
Ο επικεφαλής του Ποταμιού, αναφερόμενος στις ιδιωτικοποιήσεις είπε χαρακτηριστικά: «Εμείς δεν φοβόμαστε τη λέξη. Πήγα στη Θεσσαλονίκη για την έναρξη των εργασιών του TAP και ήταν εκεί άνθρωποι που πριν από έναν χρόνο έσκιζαν τα λάστιχα από τις μπουλντόζες για να μην προχωρήσει το έργο. Μιλάμε για κάποιους ανθρώπους ιδεοληπτικούς που είναι σε σύγκρουση με την ιδιωτική πρωτοβουλία, με την επιχειρηματικότητα, με την έννοια του κέρδους, με την έννοια της παραγωγής του πλούτου. Το Ποτάμι από την αρχή λέει ότι αυτό που θα σώσει τη χώρα είναι να βάλουμε υγιείς κανόνες για να υπάρξει επιχειρηματικότητα».
Τέλος, ερωτηθείς για τον ΣΥΡΙΖΑ και το αν θα μπορούσε να αποτελεί μέρος του παζλ μιας ευρύτερης μεταρρυθμιστικής κίνησης, τόνισε:
«Ο κ. Τσίπρας έχει αποδείξει και συνεχίζει να αποδεικνύει με κάθε ευκαιρία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα αντιμεταρρυθμιστικό και συντηρητικό κίνημα. Οι ταμπέλες δεν παίζουν κανένα ρόλο στη ζωή. Σημασία έχει τι υποστηρίζεις στην πράξη. Ο Τσίπρας λοιπόν -δυστυχώς για τη χώρα- επιμένει στο κομματικό κράτος και τον κρατισμό. Άρα, έχει αυτοεξορισθεί από το διάλογο των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr