Οι ιδέες αυτές, κατά τον κ. Χατζηδάκη, «δεν χρειάζονται κατά βάση χρήματα αλλά φέρνουν χρήματα» και είναι οι:
- Φορολογικά κίνητρα που δίνουν άλλες ευρωπαϊκές χώρες για νέες επενδύσεις. «Τις πιο εμβληματικές, εκείνες δηλαδή που δημιουργούν πολλές νέες θέσεις εργασίας. Το κάνουν ήδη άλλες ευρωπαϊκές χώρες, θα το κάνουμε και εμείς», σημείωσε.
- Φοροδιαφυγή: Σύνδεση του αφορολόγητου ορίου με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Όπως είπε, «οι δαπάνες από τομείς που παρουσιάζουν εκτεταμένη φοροδιαφυγή, θα προσμετρώνται στο διπλάσιο στη δημιουργία του αφορολόγητου ορίου. Και μην ξεχνάμε μειώνοντας τη φοροδιαφυγή μπορεί κανείς να μειώσει και τους φορολογικούς συντελεστές το οποίο είναι κομβικό στοιχείο της πολιτικής μας».
- Εφαρμογή του Νόμου Πλαισίου για την απλοποίηση στις αδειοδοτήσεις των επιχειρήσεων. Ένα νόμο, εξήγησε ο κ. Χατζηδάκης, «που μειώνει κατά 60% τις γραφειοκρατικές διαδικασίες για το άνοιγμα μιας επιχείρησης. Τον είχαμε ετοιμάσει εμείς, αλλά έχει μπει δυο χρόνια στο ψυγείο από τη σημερινή κυβέρνηση».
- Προσέλκυση συνταξιούχων από άλλες χώρες της Ε.Ε. για αγορά κατοικίας και για να γίνουν φορολογικοί κάτοικοι στην Ελλάδα. «Για να ενισχύσουμε τον τουρισμό μας και να αυξήσουμε τα έσοδά μας. Η Πορτογαλία, η Μάλτα και η Κύπρος έχουν δώσει κίνητρα. Πρέπει και η Ελλάδα να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο», εκτίμησε.
- Η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων να γίνεται από το ΑΣΕΠ, για να έχει όλα τα εχέγγυα αντικειμενικότητας. Όπως είπε, «να τελειώνουμε έτσι με την αναξιοκρατία και τις πελατειακές σχέσεις και να δημιουργήσουμε μια νέα κουλτούρα αποδοτικότητας, αξιολόγησης και διαφάνειας».
- Η αστυνομία θα είναι εκεί που πράγματι χρειάζεται, για να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Αυτό θα γίνει με χαρτογράφηση της εγκληματικότητας ανά περιοχή προκειμένου η αστυνομική δράση να εστιάζει εκεί που υπάρχει πρόβλημα. Με έμφαση στην ένστολη αστυνόμευση και ενεργοποίηση εκ νέου της ομάδας δίκυκλης αστυνόμευσης.
-Σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και στην Ελλάδα, ενός υψηλού επιπέδου συλλογικού οργάνου, παρά τω πρωθυπουργώ στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών χωρών όπως η Μεγάλη Βρετανία και η Γαλλία, για να ενισχυθεί ο εθνικός στρατηγικός και να αποκτήσει η εξωτερική μας πολιτική διάρκεια και σταθερότητα.
- Ξενόγλωσσα προπτυχιακά προγράμματα με δυνατότητα καθιέρωσης διδάκτρων και θερινά σχολεία – summer schools – σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. «Για να ενισχύσουμε την εξωστρέφεια της ελληνικής ανώτατης εκπαίδευσης. Να προσελκύσουμε αλλοδαπούς προπτυχιακούς φοιτητές. Να αξιοποιήσουμε επιστημονικό προσωπικό και να αποκτήσουν τα εκπαιδευτικά μας ιδρύματα αποκτούν πρόσθετους πόρους», ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης.
- Επέκταση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος σε όλη τη χώρα μέσα σε διάστημα 12 μηνών, προκειμένου «να βγουν πραγματικά οι ασθενέστεροι συμπολίτες μας από την φτώχια και να μπορέσουν να κυνηγήσουν ένα καλύτερο αύριο. Είναι ένα σχέδιο που η σύγχυση και οι ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ το έχουν κρατήσει κολλημένο».
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ πρότεινε και τρεις ιδέες για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας χωρίς κόστος.
Πρώτον, τα ραντεβού με γιατρούς του ΕΟΠΠΥ για ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού θα κλείνονται εντός 24 ωρών. «Υιοθετούμε το μοντέλο εξυπηρέτησης του βρετανικού εθνικού συστήματος υγείας, όπου ένα ποσοστό των ημερήσιων ραντεβού κάθε γιατρού αφορά υποχρεωτικά αυτές τις ομάδες πληθυσμού».
Δεύτερον, επεκτείνεται το μέτρο χορήγησης επαναλαμβανόμενης συνταγής από τους 6 στους 12 μήνες. «Το καθεστώς αυτό ισχύει ήδη σε πολλές χώρες του εξωτερικού. Μειώνεται έτσι η ταλαιπωρία των ασθενών και απελευθερώνεται ο χρόνος των γιατρών», σημείωσε.
Τρίτον, θα γίνεται κατ' οίκον διανομή φαρμάκων υψηλού κόστους για ειδικές κατηγορίες ασθενών με δυσκολίες πρόσβασης και κινητικότητας.
Η διαδικασία μέχρι να παρουσιαστεί το πλήρες πρόγραμμα της ΝΔ θα συνεχιστεί.
«Το δικό μας πρόγραμμα δεν θα είναι καρπός ενός «λεφτόδεντρου», αλλά καρπός μιας σοβαρής και μελετημένης εργασίας», τόνισε ο Κωστής Χατζηδάκης, που επεσήμανε ότι στη διαδικασία διαμόρφωσης του προγράμματος επιδίωξη της ηγεσίας του κόμματος είναι να περάσουν δύο ακόμα πολιτικά μηνύματα: Το άνοιγμα στην κοινωνία και η ανοιχτή διαβούλευση με τους πολίτες.
Όπως είπε, «στόχος μας είναι να αλλάξουμε την Ελλάδα μαζί με τους πολίτες και όχι ερήμην τους. Να κάνουμε το όραμα για μια Ελλάδα της Ελευθερίας και της Αλληλεγγύης κοινό κτήμα. Ένα νέο συλλογικό αφήγημα».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr