Ένας από αυτούς εργαζόταν ως επιστημονικός σύμβουλος στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και όπως αναγράφεται στην απόφαση, διαπιστώθηκε ότι «σύμφωνα με έγγραφο του ΔΟΑΤΑΠ, δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός στο αρχείο, αίτηση αναγνώρισης καθώς και ο ατομικός φάκελος στο όνομα του εν λόγω υπαλλήλου και ως εκ τούτου η πράξη αναγνώρισης του τίτλου της αλλοδαπής από το τέως ΔΙΚΑΤΣΑ νυν ΔΟΑΤΑΠ, την οποία προσκόμισε εν γνώσει του και για ίδιον όφελος προκαλώντας δολίως και υποβοηθώντας την παράνομη πρόσληψή του…». Ο εν λόγω υπάλληλος προσελήφθη το 2011.
Η επόμενη ανάκληση απόφασης διορισμού αφορά σε τέως συνεργάτη βουλευτή που μονιμοποιήθηκε σε προσωποπαγή θέση του κοινοβουλίου (διοικητικό – λογιστικό) το 2003. Σε αυτή την περίπτωση διαπιστώθηκε ότι είχε πλαστό απολυτήριο Λυκείου.
Ειδικότερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η τρίτη περίπτωση. Πρόκειται για υπάλληλο που διορίστηκε στην Βουλή, αρχικά ως μετακλητή (1996) για να μονιμοποιηθεί τρία χρόνια αργότερα σε κενή οργανική θέση ως δακτυλογράφος. Σύμφωνα με την απόφαση διαπιστώθηκε ότι το απολυτήριο Λυκείου που προσκόμισε δεν ανήκε στην ίδια!
Οι τέσσερις τελευταίες περιπτώσεις αφορούν στελέχη της ειδικής φρουράς της Βουλής που μετά από διασταύρωση των στοιχείων που είχαν προσκομίσει με τα στοιχεία που διατηρούνται στις διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διαπιστώθηκε ότι είχαν πλαστογραφήσει το απολυτήριο Λυκείου.
Οι δύο, οι οποίοι είχαν πλαστογραφήσει το βαθμό, είχαν προσληφθεί το 2003 και άλλοι δύο που δεν είχαν καν απολυτήριο το 2007. Σύμφωνα, δε με την σχετική απόφαση «διαπιστώθηκε ότι ο τίτλος σπουδών που προσκόμισαν, εν γνώσει τους και για ίδιον όφελος, είναι πλαστός και δη ανύπαρκτος, προκαλώντας δολίως και υποβοηθώντας τον παράνομο διορισμό τους, καθόσον σύμφωνα με τις ισχύουσες τότε διατάξεις, το εν λόγω απολυτήριο λυκείου αποτελούσε απαραίτητο τυπικό προσόν διορισμού».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr