Το γεγονός ότι οι τέσσερις υποψήφιοι, δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν ούτε καν στην διεξαγωγή μιας ασφυκτικά οριοθετημένης εθνικής συνδιάσκεψης, είναι απολύτως ενδεικτικό, όπως σχολιάζουν στην πολιτική αγορά, μιας κατάστασης στην οποία περισσεύουν οι τακτικισμοί και έχει αποσυρθεί ο πολιτικός λόγος.
Είναι προφανές, σημειώνουν ακόμα και μετριοπαθή στελέχη της παράταξης, ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν διαθέτει προσώρας τις πολιτικές αντοχές να αναμετρηθεί με τα λάθη της και αναζητεί λύσεις «εκ των ενόντων», οι οποίες παρόλα αυτά, δεν διασφαλίζουν ανέφελη πορεία την επόμενη μέρα.
Η μακρόσυρτη πορεία προς τις κάλπες, έχει προκαλέσει βαθειά ρήγματα. Και οι όρκοι πίστης στην παραταξιακά ενότητα, εύκολα μπορούν να ξεθωριάσουν υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις που δεν είναι δύσκολο να γεννηθούν.
Τούτων δοθέντων, δεν είναι διόλου τυχαία η ανησυχία που εκφράζεται δημόσια από κάποιους υποψηφίους (Κυρ. Μητσοτάκης και Α. Γεωργιάδης) για το ποσοστό της συμμετοχής, καθώς σε περίπτωση που εκδηλωθεί περιορισμένο ενδιαφέρον, όπως δείχνουν όλα μέχρι στιγμής, η μεν παράταξη θα έχει δεχθεί νέο ηχηρό πλήγμα, ενώ ο νέος Πρόεδρος θα έχει εκ των πραγμάτων μειωμένη νομιμοποίηση στο κομματικό και ευρύτερα πολιτικό ακροατήριο.
Οι δυο ανωτέρω υποψήφιοι, εξάλλου, υπογραμμίζουν ότι η όλη διαδικασία, αποκτά ραγδαία, χαρακτηριστικά παρωδίας και τοποθετούν ψηλά τον πήχη της συμμετοχής, εκτιμώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση η παράταξη θα έχει υποστεί ήττα.
Το γεγονός μάλιστα, ότι σε αρκετές θέσεις συμπλέουν, προσδίδει ίσως το μοναδικό ενδιαφέρον στοιχείο της διαδικασίας, αν η διαφορά του πρώτου από τον δεύτερο δεν είναι θεαματική και χρειαστεί να διεξαχθεί δεύτερος γύρος.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr