Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Αλεξιάδης, ορισμένες επιχειρήσεις θα υποχρεωθούν να πραγματοποιούν μέρος των συναλλαγών τους με ηλεκτρονικό τρόπο, ενώ όσες εταιρείες αποδίδουν ηλεκτρονικά και άμεσα το ΦΠΑ θα τους δοθούν φορολογικές ελαφρύνσεις, μέσω της μείωσης των συντελεστών.
Ο κ. Αλεξιάδης δήλωσε παράλληλα, ότι όλες οι επιχειρήσεις θα υποχρεωθούν σταδιακά να διαθέτουν τερματικά «POS».
Σχετικά με τα φυσικά πρόσωπα, προανήγγειλε τη θέσπιση ηλικιακών ορίων αλλά και την παροχή κινήτρων για τη χρήση πλαστικού χρήματος, όπως οι κληρώσεις δώρων για αγορές ανά 1.000 ή 2.000 ευρώ.
Ειδική μνεία έκανε στην αλλαγή της νοοτροπίας, καθώς όπως υπογράμμισε, το δημόσιο θα πρέπει να ενθαρρύνει περαιτέρω τη χρήση ηλεκτρονικών πληρωμών.
Μεταξύ των μέτρων που εξετάζει η κυβέρνηση, είναι η λειτουργία «ψηφιακής» εφορίας, η οποία από το 2016 θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή. Σκοπός της νέας υπηρεσίας είναι η ελαχιστοποίηση της επαφής των φορολογούμενων με το δημόσιο.
Από την πλευρά του ΣΕΒ, ο πρόεδρος Θοδωρής Φέσσας ζήτησε τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους εργασίας, την άρση των κινήτρων και τη θεσμοθέτηση ενός ανταγωνιστικού φορολογικού περιβάλλοντος, με στόχο την προσέλκυση των επενδύσεων.
Ο κ. Φέσσας πρότεινε ενδεικτικά, τη μείωση των φορολογικών συντελεστών για τις νέες επενδύσεις και τη δημιουργία φορέα για τη συγκέντρωση κονδυλίων για επενδυτικές ενισχύσεις. «Αρκετές επιχειρήσεις έχουν εγκαταλείψει τη χώρα και όσες σκέφτονταν να επενδύσουν έχουν παγώσει τα σχέδιά τους. Κινδυνεύουμε να μείνουμε χωρίς σοβαρές επιχειρήσεις, χωρίς έσοδα για το κράτος και χωρίς πραγματική οικονομία» προειδοποίησε καταλήγοντας, ο πρόεδρος του ΣΕΒ.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr