Αναφερόμενος στο πόρισμα της Επιτροπής Σοφών έκανε λόγο για μελέτη με προτάσεις και φάνηκε αρνητικός για την υιοθέτηση ενός μοντέλου για το ασφαλιστικό, όπως αυτό της Νέας Ζηλανδίας. Όπως ανέφερε όμως, θα μπορούσε να εξεταστεί το μοντέλο της Σουηδίας, αν και έχει αρνητικά.
«Χωρίς τη δημιουργία θέσεων εργασίας και τη μείωση της ανεργίας κανένα ασφαλιστικό σύστημα δεν είναι βιώσιμο», σχολίασε, ενώ ανέφερε ότι η κυβέρνηση επιλέγει τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό κι εξετάζει τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές ώστε το σύστημα να είναι βιώσιμο και δίκαιο.
Παράλληλα, όπως ανέφερε ο κ. Δραγασάκης, η έξοδος της χώρας από την κρίση θα στηριχθεί σε τρεις φάσεις: σταθεροποίηση, ανάκαμψη, κυριαρχία του νέου.
«Δεν θέλουμε μεγέθυνση στη βάση του παλιού μοντέλου αλλά εδραίωση ενός νέου αναπτυξιακού υποδείγματος για να μείνει οριστικά πίσω η κρίση», υπογράμμισε.
Στη συνέχεια, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επεσήμανε την ανάγκη να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. «Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η θετική αξιολόγηση θα δώσουν την ώθηση για την ανάκαμψη, ώστε μέσα στο 2016 να επιτευχθεί ανάπτυξη», είπε.
Αναφερόμενος στα "κόκκινα" δάνεια, ο κ. Δραγασάκης σχολίασε ότι μπορεί να αποτελέσουν πηγή ανάπτυξης.
«Η επιχειρηματικότητα που έβγαζε κέρδος στην Ελλάδα, δανειζόταν στην Ελλάδα και μετέφερε τις καταθέσεις στο εξωτερικό έχει τελειώσει», επεσήμανε ο κ. Δραγασάκης.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr