«Δεν υπάρχει στην ατζέντα, δεν υπάρχει στο τραπέζι κάποια άλλη πρόταση επισήμως αυτή τη στιγμή», είπε.
Σε παρατήρηση ότι ανεπισήμως υπάρχουν πληροφορίες και από το ΔΝΤ και από την Κομισιόν ότι «αν πάμε σε συμφωνία - γέφυρα ή και χωρίς αυτή, το ΔΝΤ στη δεύτερη περίπτωση, μπορεί να ζητήσει και άλλα προαπαιτούμενα», η κα Γεροβασίλη εκτίμησε ότι «συγκρούονται πολλές απόψεις αυτή τη στιγμή: Υπάρχουν σκληρές γραμμές που δεν θέλουν την Ελλάδα σε ευρωπαϊκή πορεία και βεβαίως υπάρχουν κι άλλες -που ευτυχώς φαίνονται πλειοψηφικές- οι οποίες θέλουν η Ελλάδα να βρει το δρόμο της μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
Ανέφερε επίσης ότι δεν δυσχέρανε τις διαπραγματεύσεις το πού θα γίνονται οι συζητήσεις με τα τεχνικά κλιμάκια και τους εκπροσώπους των δανειστών, προσθέτοντας ότι δεν γνωρίζει επακριβώς, αν πέραν του κεντρικού επιτελείου της κυβέρνησης, θα υπάρχουν και συναντήσεις με υπουργούς ξεχωριστά. Πρόσθεσε ότι στόχος είναι στις 18 Αυγούστου να υπάρχει ψηφισμένη συμφωνία, με την πρώτη αξιολόγηση να τοποθετείται, περίπου, μετά την παρέλευση τριμήνου.
Η κα Γεροβασίλη είπε επίσης ότι στόχος της κυβέρνησης είναι «να φθάσουμε όπως χρειάζεται», στην έναρξη της συζήτησης για το χρέος.
Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο εκλογών δήλωσε ότι «στόχος της κυβέρνησης είναι να φθάσουμε να ολοκληρωθούν όλα τα βασικά σημεία μιας συμφωνίας, χωρίς να αλλάζει η ατζέντα προς αυτή την κατεύθυνση. Από κει και πέρα, φαίνεται θα ακολουθηθούν και άλλες διαδικασίες, οι οποίες και θα κρίνουν, αν θα χρειαστούν ή όχι εκλογές και πότε, με την έννοια ότι το πρώτο βήμα είναι αυτό και μετά ενδεχομένως να ανοίξουν άλλα ζητήματα, μετά την υπογραφή της συμφωνίας».
«Έχει γίνει μια επιλογή ρήξης από μειοψηφική μερίδα του ΣΥΡΙΖΑ»
Αναφορικά με την χθεσινή συγκέντρωση στον «Πανελλήνιο» με ομιλητή τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, η εκπρόσωπος είπε ότι «αυτό που φάνηκε και χθες, πραγματικά είναι ότι αυτό που αντιληφθήκαμε, αυτό που αντιλαμβάνομαι και εγώ, είναι ότι έχει γίνει μια επιλογή ρήξης από πλευράς της μειοψηφίας της κοινοβουλευτικής ομάδας και μειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ και με αυτή τη συγκέντρωση, αλλά και από τη ρητορική».
«Από εκεί και πέρα, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αυτό. Αυτή είναι η μειοψηφική άποψη. Υπάρχουν αποφάσεις 27 Νομαρχιακών Επιτροπών στην Ελλάδα μέχρι σήμερα, που είναι διαφορετικής αντίληψης. Και βεβαίως, θα γίνουν και οι συλλογικές διαδικασίες και θα ζυμωθούν και οι απόψεις, όπως χρειάζεται να γίνει, διότι τα βιαστικά δεν είναι πάντα και τα καλύτερα. Επομένως, θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες, συνεδριάζει σήμερα η Πολιτική Γραμματεία, η οποία θα αποφασίσει τον οδικό χάρτη, προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα και σε επίπεδο κομματικό», πρόσθεσε.
Σχετικά με το αν θα περιλαμβάνονται στα εκλογικά ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στελέχη που διαφωνούν σε βασικά θέματα οικονομικής πολιτικής, η κα Γεροβασίλη είπε ότι «αυτά θα λυθούν στις διαδικασίες που θα επιλέξει σήμερα η Πολιτική Γραμματεία. Επομένως, δεν θα επιλυθούν σε πιθανές εκλογές στο μέλλον. Θα έχουν επιλυθεί πιθανόν από πριν». Και επανέλαβε την εκτίμηση ότι «η μειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ και η μειοψηφία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας φαίνεται ότι έχουν από μεριάς τους επιλέξει μια τακτική, ακολουθούν επιλογή ρήξης. Αυτό φαίνεται μέχρι σήμερα».
Τόνισε ότι το δίλημμα αφορά το «εντός ή εκτός ΕΕ», το αν «η Αριστερά πρέπει να παραμείνει ή όχι στην κυβέρνηση» και η συζήτηση «για το ποια Ευρώπη παλεύει ο ΣΥΡΙΖΑ».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr