Μία μέρα μετά την κατάρρευση των συνομιλιών, για επίτευξη συμφωνίας σχετικά με τα ταμειακά διαθέσιμα της Αθήνας, και οι δύο πλευρές γίνονται όλο και περισσότερο αδιάλλακτες, όπως εκτιμούν οι ανταποκριτές των Financial Times, Kerin Hope στην Αθήνα, Peter Spiegel στις Βρυξέλλες και John Aglionby στο Λονδίνο.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατηγόρησε τους πιστωτές για «πολιτικά κίνητρα» πίσω από την πρόσφατη απόρριψη των προτάσεων της ελληνικής πλευράς και υποστήριξε ότι πρέπει «να αναλογιστούν τις οι ελπίδες των λαών της Ευρώπης».
Μεταξύ άλλων, το Χρηματιστήριο στην Αθήνα υποχώρησε απότομα, ως απάντηση στην αποτυχία των διαπραγματεύσεων την Κυριακή.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει η Ελλάδα σε περίπτωση αδιεξόδου, είναι ότι οι διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών μπορεί να είναι πολύ μεγάλες για να γεφυρωθούν, ενισχύοντας την πεποίθηση πως η Αθήνα δεν θα καταφέρει να εξασφαλίσει τα 7,2 δισ. ευρώ που χρειάζεται για να αποφύγει τη χρεοκοπία - συμπεριλαμβανομένου του 1,5 δισ. ευρώ που πρέπει να καταβάλει σε δύο εβδομάδες στο ΔΝΤ.
Η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών την ερχόμενη Πέμπτη, όπως αναφέρει το άρθρο, θεωρείται από πολλούς αξιωματούχους και αναλυτές ως η τελευταία ευκαιρία για την Αθήνα να επιτευχθεί συμφωνία με τους πιστωτές της, προκειμένου να αποδεσμευτούν 7,2 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα στο τέλος του μήνα.
Αν η Ελλάδα δεν καταφέρει να εξασφαλίσει μια συμφωνίατην Πέμπτη, τότε είναι πιθανό οι πιστωτές να προσφύγουν στην τακτική τού «take it or leave it», μια στρατηγική που χρησιμοποιήθηκε σε Eurogroup και αφορούσε στην κρίση της Κύπρου, πριν από δύο χρόνια.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr