Στο άρθρο, δημοσιεύονται και οι απόψεις του οικονομολόγου της τράπεζας Credit Suisse Group στο Λονδίνο, ο οποίος τονίζει πως «αν δεν κάνει (η σύνοδος) μία αποφασιστική κίνηση, τότε θα είναι οι άλλες ευρωπαϊκές σύνοδοι ή η G20 που ασκούν επιρροή».
Οι σύνοδοι της G7 άρχισαν να χάνουν τη σημασία τους από το 2009, όταν ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και οι ομόλογοί του δήλωσαν στη σύνοδο των 20 μεγαλύτερων αναπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών (G20) στο Πίτσμπουργκ ότι θα έπρεπε να είναι αυτή, η διευρυμένη σύνοδος, το κύριο βήμα για την καθοδήγηση της παγκόσμιας οικονομίας.
Ωστόσο, καθώς οι αναπτυγμένες και οι αναδυόμενες οικονομίες αποκλίνουν ή έχουν διαφορετικές προτεραιότητες, υπάρχει πιθανόν ακόμη χώρος για τη μικρότερη G7. «Η G20 απέκτησε αίγλη σε μία περίοδο, όπου υπήρχε ενότητα μεταξύ των χωρών να αντιμετωπίσουν την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση και είναι το καλύτερο βήμα για τη συζήτηση θεμάτων, όπως το περιβάλλον», δήλωσε οικονομολόγος της Deutsche Bank στη Φρανκφούρτη, προσθέτοντας ότι «τώρα, που υπάρχουν πάλι ανταγωνιστικές ατζέντες, οι μικρότερες ομάδες, όπως η G7, μπορεί να είναι πιο ομοιογενείς».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr