Με αφορμή βεβαίως το ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργοί στη Μόσχα στις 8 Απριλίου, γύρω από το οποίο εξελίσσεται ήδη μια έντονη συζήτηση σχετικά με το κατά πόσο η Ρωσία είναι διατεθειμένη να μας βοηθήσει οικονομικά με αντάλλαγμα όχι μόνο ηθικό αλλά και ουσιαστικό μια και ως γνωστό η Ελλάδα έχει θέσει άτυπα βέτο στο εμπάργκο που έχει επιβληθεί.
Ενώ χθες ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς υπό μια έννοια απαντά στην σημερινή δήλωση του Μάρτιν Σούλτς, δηλώνοντας πως οι σχέσεις με την Ρωσία (και την Κίνα) δεν είναι προνόμιο μόνο των ισχυρών κρατών.
Το δημοσίευμα του Spiegel μιλά ακόμα για καμπανάκι από την ΕΕ για πιθανό ρήγμα στο εσωτερικό της, την ώρα μάλιστα που μετά το ταξίδι του στο Βερολίνο ο κ. Τσίπρας είχε αρχίσει να κερδίζει την εμπιστοσύνη της Γερμανίας.
Επιπροσθέτως ο κ. Σουλτς σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Hannoverschen Allgemeinen Zeitung ανεφερε ότι είναι απαράδεκτο η Ελλάδα να θέσει σε κίνδυνο τις σχέσεις με την Ευρώπη σε αναζήτηση ρωσικής βοήθειας.
Στο ίδιο ρεπορτάζ δε φιλοξενούνται δηλώσεις του Gunther Krichbaum του CDU (Γερμανοί χριστιανοδημοκράτες) για το ίδιο θέμα, που λέει πως αν η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι μπορεί να βρει την ψυχή της στη Μόσχα, τότε να ξέρει ότι στέκεται στη λάθος πλευρά. Οποιος χρειάζεται βοήθεια πρέπει να στραφεί προς τις Βρυξέλλες και όχι προς τη Μόσχα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr