Η καλή ημέρα, από το πρωί φαίνεται λέει μια σοφή παροιμία, αλλά για τον Αλέξη Τσίπρα, η μέρα φάνηκε ότι θα είναι κακή από τη στιγμή που ανακοίνωσε την υποψηφιότητα Παυλόπουλου.
Η χλιαρή πρώτη αντίδραση των βουλευτών, έδειξε ότι η αποδοχή του πρώην υπουργού της ΝΔ, δεν ήταν συνολικής αποδοχής.
Τόσο στις ομιλίες τους στην συνεδρίαση όσο και στις κατ ιδίαν συζητήσεις τους στους διαδρόμους της Βουλής οι βουλευτές έλεγαν ότι «όλοι μας θα προτιμούσαμε ένα πρόσωπο από την αριστερά αλλά θα στηρίξουμε την επιλογή του Προέδρου».
Η Ραχήλ Μακρή, ωστόσο έκανε τη διαφορά, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, από την πρώτη στιγμή φέρεται να έλεγε ότι δεν θα ψηφίσει τον μνημονικό Παυλόπουλο.
Την Τετάρτη έβαλε νερό στο κρασί της, και δήλωνε αρκετά προβληματισμένη προσθέτοντας πως δεν έχει λάβει ακόμα τις τελικές τις αποφάσεις, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι θα είναι παρούσα στην ψηφοφορία, αφήνοντας πολλά ερωτηματικά για τη στάση που θα κρατήσει.
Με δεδομένο όμως το κλίμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και καθώς δεν υπάρχει θέμα κομματικής πειθαρχίας δεν αποκλείεται να υπάρξουν κι άλλες διαρροές.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και μετά την αποχώρηση των τηλεοπτικών συνεργείων και των δημοσιογράφων υπήρξαν τουλάχιστον 25-30 βουλευτές, μεταξύ των οποίων ο Γιάννης Σταθάς, Ραχήλ Μακρή, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Κώστας Λαπαβίτσας, που εξέφρασαν ευθέως προς τον κ. Αλέξη Τσίπρα την αντίθεσή τους με την υποψηφιότητα Παυλόπουλου.
Επιφυλάξεις όμως υπάρχουν και στο εσωτερικό της ΝΔ. Ο πρώτος που τις εξέφρασε δημοσίως είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος σε τηλεοπτική εκπομπή δήλωσε ότι «δεν θεωρεί τον κ. Παυλόπουλο την καλύτερη δυνατή επιλογή, ενώ την Τετάρτη ανακοίνωσε ότι δεν θα ψηφίσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με δήλωσή του ανέφερε τους λόγους που τον κάνουν να πιστεύει πως ο κύριος Παυλόπουλος δεν είναι κατάλληλος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας και επικαλέστηκε τρεις αιτίες, που τον οδηγούν στην απόφασή του: «Δεν αντιστάθηκε στις “σειρήνες” του πελατειακού κράτους, χειρίστηκε με ανεπάρκεια μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις της σύγχρονης ιστορίας μας, το Δεκέμβριο του 2008, και τέλος δεν εκφράζει τη θέση της Ελλάδας στη ενωμένη Ευρώπη με τον τρόπο που εγώ θα επιθυμούσα».
Για να αποφύγει τον σκόπελο της εκλογής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τελικά αποφάσισε να μην παραστεί στην ψηφοφορία, για να μην αναγκαστεί να καταψηφίσει σε προσωπικο επίπεδο τον κ. Παυλόπουλο.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr