Από τη στιγμή που η κυβέρνηση αποφάσισε να εκβιάσει το χρόνο, οι ζωτικές εφεδρείες των Ανεξάρτητων, έχουν μπει θέλοντας και μη στην μέγγενη του κομματικού ανταγωνισμού. Ο χρόνος μέχρι την τρίτη κάλπη, δεν είναι βραχύς και οι δηλώσεις δεν πείθουν πάντα…
Οι παρασκηνιακές επαφές και οι διερευνητικές συνομιλίες μαίνονται αυτές τις ώρες και τα μηχανάκια στα κομματικά ρετιρέ παίρνουν φωτιά, καθώς, η κοινοβουλευτική πλειοψηφία ξεκινά από την αφετηρία των 155 βουλευτών και αναζητά άλλους 25 προκειμένου να φτάσει στον «μαγικό αριθμό» των 180. Είναι σαφές, ότι πέρα από την κρίσιμη μάζα των Ανεξάρτητων βουλευτών που φθάνουν τους 24, οι πιέσεις, ενίοτε ασφυκτικές, εκδηλώνονται στα μέτωπα της ΔΗΜ.ΑΡ (με 10 βουλευτές) και των Ανεξάρτητων Ελλήνων (αριθμούν 12 βουλευτές) στα οποία είναι ευδιάκριτες οι φυγόκεντρες τάσεις.
«Κινούμαι σε θετική κατεύθυνση», δήλωσε ο Παναγιώτης Μελάς που αποχώρησε από τους ΑΝ.ΕΛΛ, σε σχετική δημοσιογραφική ερώτηση απαλλάσσοντας δημοσιογράφους και κομματικά επιτελεία από έναν πρόσθετο γρίφο.
Στο μήκος όσων διάκεινται υπέρ της εκλογής, όπως προκύπτει από δηλώσεις τους και τις ομιλίες στον προϋπολογισμό, εντάσσονται βουλευτές, όπως οι Γιώργος Νταβρής, Κώστας Γιοβανόπουλος, Γιάννης Κουράκος, Χ, Αηδόνης, Κατερίνα Μάρκου, Σπύρος Λυκούδης, Βασίλης Οικονόμου και Γρηγόρης Ψαριανός. Ο Γιώργος Κασσαπίδης που συναρτά την ψήφο του με το πρόσωπο του υποψηφίου, λογικά δεν θα έχει πρόβλημα, ενώ και ο Βύρων Πολύδωρας, έχει δηλώσει πως αν λείπει μια ψήφος τότε θα προσφέρει την δική του.
Στο στρατόπεδο του «Όχι» πέρασε την Δευτέρα το βράδυ με λακωνική και μάλλον θυμωμένη ανάρτηση στο twitter Μίμης Ανδρουλάκης, γράφοντας «Με το πιστόλι στον κρόταφο; Τρία Όχι!¨. Για να μην κατηγορηθεί ότι χρηματίστηκε, όπως εξηγεί, σκοπεύει να καταψηφίσει και ο Π. Τατσόπουλος, ενώ την άρνησή τους, έχουν εγκαίρως ανακοινώσει, οι: Μάρκος Μπόλαρης, Οδυσσέας Βουδούρης, Μίκα Ιατρίδη, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Θόδωρος Παραστατίδης, Ραχήλ Μακρή, Θεοδώρα Τζάκρη και Πάρις Μουτσινάς.
Με δυο λόγια στην πολιτική αριθμητική η δεξαμενή των Ανεξάρτητων από τους 24 βουλευτές, περιορίζεται δραματικά, ήδη στους 17. Από κει και πέρα, η ΔΗΜ.ΑΡ αυτήν την στιγμή, διαθέτει 10 έδρες και οι ΑΝ.ΕΛΛ, 12, ενώ την κοινοβουλευτική γεωγραφία συμπληρώνουν ο ΣΥΡΙΖΑ με 71 βουλευτές, το ΚΚΕ με 12 και η Χρυσή Αυγή με 16.
Η Χρυσή Αυγή πάντως με ανακοίνωσή της, έκανε γνωστό ότι θα καταψηφίσει τον Μνημονιακό Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αν και θα είναι παρόντες στη Βουλή όπως ορίζει το Σύνταγμα των Ελλήνων. Ταυτόχρονα, αναφέρει ότι ο Σαμαράς δεν έχει καμία ελπίδα να συγκεντρώσει 180 βουλευτές και στις επερχόμενες εκλογές ο Λαϊκός Σύνδεσμος θα ενισχυθεί και θα είναι η μοναδική πραγματική Εθνική Αντιπολίτευση.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr