Ο πρώην βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παναγιώτης Μελάς, αποκάλυψε μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Βουλή πως τέσσερις βουλευτές του κόμματος του κ. Πάνου Καμμένου έχουν παρόμοιες απόψεις με τις δικές του για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Μάλιστα διευκρίνισε πως στους τέσσερις δεν περιλαμβάνει την κυρία Μαρία Κόλλια Τσαρουχά με την οποία δεν έχει συζητήσει, ενώ υποστήριξε ότι ένας από αυτούς του ζήτησε να μεσολαβήσει στον Πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο προκειμένου να τον πείσει για να ψηφίσει το κόμμα κατά την προεδρική εκλογή.
Με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά και με δεδομένη τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ , να μην ψηφίσει σε αυτή τη φάση για νέο πρόεδρο, ώστε να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, η δήλωση του κ. Μελά αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη συνέχεια.
Πάντως, ο βουλευτής δεν θέλησε να αποκαλύψει το όνομα των τεσσάρων ενώ αναρωτήθηκε και για τους πραγματικούς λόγους που ο κ. Καμμένος επιθυμεί «παθιασμένα» όπως είπε να μην βγάλει η παρούσα Βουλή ΠτΔ.
Όπως ήταν φυσικό η δήλωση Μελά, έφερε μεγάλο εκνευρισμό στο στρατηγείο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, το οποίο έδωσε προθεσμία 24 ωρών στον ανεξάρτητο βουλευτή προκειμένου να δώσει τα ονόματα και τα επίθετα των τεσσάρων βουλευτών των ΑΝΕΛ. Σε διαφορετική περίπτωση προειδοποιούν ότι θα προβούν σε νόμιμες ενέργειες.
Στο παιχνίδι μπήκαν την Τετάρτη και επτά στελέχη της ΔΗΜΑΡ, που κατέθεσαν πρόταση στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος, για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή και εκλογές τον Μάιο του 2015.
Συγκεκριμένα τάχθηκαν υπέρ της εκλογής Προέδρου από την παρούσα Βουλή ως «ισχυρή συμβολική έκφραση μιας συναινετικής διαδικασίας, μακριά από επικίνδυνες "προσθαφαιρέσεις" βουλευτικών ψήφων, που υπονομεύουν το κύρος του θεσμού αλλά και του Κοινοβουλίου».
Τα επτά στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Νίκος Τσούκαλης, πρότειναν ακόμη την έναρξη της διαδικασίας συνταγματικής αναθεώρησης από την παρούσα Bουλή. Την πρόταση υπογράφουν οι: Σεραφείμ Καρακικές, Θεόδωρος Μαργαρίτης, Ευγενία Μπουρνόβα, Γιώργος Μπουλμπασάκος, Γιώργος Σιακαντάρης, Δημήτρης Χατζησωκράτης, Νίκος Τσούκαλης.
Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά», σε αντίθετη ρότα από τα στελέχη του δήλωνε ότι το θέμα αυτό πρέπει να αποδραματοποιηθεί, εκτιμώντας ότι δεν υπάρχουν πλέον οι απαραίτητες εκείνες συναινέσεις που θα εξασφαλίσουν μέσα από ένα ευρύτερα πολιτικό και κοινωνικό πεδίο, την εκλογή νέου Προέδρου.
Αναφερόμενος δε στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε ότι «μπορεί να αποτελεί και μια λυτρωτική διαδικασία για την κοινωνία, η οποία, μέσα στην ασφυξία αυτού του πολωμένου κλίματος, πρέπει να αποφανθεί η ίδια για τη συνέχεια».
Από την άλλη πλευρά όμως ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια. Έτσι μετά τα «όχι» που απέσπασε από τις Θ. Τζάκρη και Χ. Γιαταγάνα, ο Αλέξης Τσίπρας σε συνάντηση που είχε την Τετάρτη, με τους Οδυσσέα Βουδούρη και Θεόδωρο Παραστατίδη, της κίνησης «Κοινωνία Πρώτα», συμφώνησε με τους δύο βουλευτές να καταψηφίσουν και αυτοί τον προτεινόμενο από την Κυβέρνηση διάδοχο του Καρόλου Παπούλια.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η χώρα συνεχίζει στην ίδια καταστροφική πορεία του Μνημονίου και ότι έχει ανάγκη ενός προγράμματος που θα αντιμετωπίζει την ανθρωπιστική κρίση, θα συμβάλλει στην επανεκκίνηση της οικονομίας και της απασχόλησης και θα βάζει τέρμα στις πολιτικές της λιτότητας.
Υπενθυμίζεται ότι ο Οδυσσέας Βουδούρης συνεργάστηκε εκλογικά με τον ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, σύμπραξη που είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από την Αριστερή Πτέρυγα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο βουλευτές θα είναι υποψήφιοι με τα ψηφοδέλτια του κόμματος.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr