«Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τις ελληνικές Αρχές και αυτήν τη στιγμή δεν μπορώ να σχολιάσω. Την ερχόμενη εβδομάδα ενδέχεται να υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος των Βρυξελλών, Σάιμον Ο Κόνορ, μια ημέρα έπειτα από τις δηλώσεις του εκπροσώπου του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, ο οποίος είπε πως η επιστροφή των εκπροσώπων των δανειστών στην Ελλάδα, εξαρτάται από τις προτάσεις που θα κάνει η ελληνική κυβέρνηση.
Τα θέματα στα οποία η τρόικα ζητά να υπάρξει πρόοδος είναι κρίσιμα και με μεγάλο πολιτικό κόστος τα περισσότερα από αυτά.
Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες η κυβέρνηση δεν θα συναινέσει σε τυχόν αξίωση των δανειστών για νέο ασφαλιστικό και αλλαγή του υπάρχοντος καθεστώτος, που διέπει τις ομαδικές απολύσεις. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος «στήνουν ανάχωμα» για τα δύο αυτά θέματα θεωρώντας ότι η απαίτηση για αλλαγές στο ασφαλιστικό και στο καθεστώς των ομαδικών απολύσεων δεν δικαιολογείται ούτε από την πολιτική συγκυρία ούτε από τη σημαντική μεταρρυθμιστική πρόοδο που έχει συντελεστεί.
Λιγότερο σθεναρή είναι η αντίσταση των δύο κυβερνητικών εταίρων σε ότι αφορά την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου και το νέο μισθολόγιο των Δημοσίων υπαλλήλων, ενώ συμφώνησαν και για την τήρηση της δέσμευσης για 5.500 απολύσεις στο Δημόσιο, αφού όπως τους διαβεβαίωσε και ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης που πρόσφατα είχε συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του Β.Σόιμπλε, στο ζήτημα αυτό δεν υπάρχει περιθώριο αναδίπλωσης από την πλευρά της Αθήνας.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr