Ειδικότερα, ο κ. Θεοδωράκης τάχθηκε εκ νέου υπέρ των πολιτικών συνεργασιών, διευκρινίζοντας ότι η συζήτηση για τις συνεργασίες αυτές θα πρέπει να γίνει πριν από τις εθνικές εκλογές.
Επεσήμανε, δε, ότι η ψήφος στο Ποτάμι είναι ένα «ναι» στις συνεργασίες. Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε ότι Το Ποτάμι έχει 20 σημεία που θα θέσει σε δημόσια συζήτηση με τον Σαμαρά και τον Τσίπρα, ώστε πριν τις εθνικές εκλογές να είναι φανερό στον κόσμο ποιες θα είναι οι συνεργασίες του κόμματος.
"Πρέπει να συζητήσουμε δημοσίως κάποιες πολιτικές. Έχουμε 20 σημεία που θα θέσουμε σε δημόσια συζήτηση με τον Σαμαρά και τον Τσίπρα, ανέφερε. Τότε, πριν από τις εθνικές εκλογές δηλαδή, θα είναι φανερό στον κόσμο ποιες θα είναι οι συνεργασίες", είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού.
Ανέφερε, επίσης, πως παραμένει ο στόχος να είναι το Ποτάμι τρίτο κόμμα. "Είμαστε ένα κόμμα που εγγυάται την σταθερότητα, ένα κόμμα ευρωπαϊκό, που πιστεύει ότι η χώρα πρέπει να κάνει μεγάλη προσπάθεια και ένα κόμμα που είναι δίκαιο στην κριτική του", σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης.
Αναφορικά με τις δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου περί αποχώρησης από την κυβέρνηση αν η Ελιά δεν συγκεντρώσει ικανοποιητικά ποσοστά στις αυτοδιοικητικές εκλογές και την πιθανότητα πρόωρων εκλογών, είπε: "Σε εθνικές εκλογές θα πάμε αν δει ο Σαμαράς ότι δεν τον αντέχουν τα πόδια του». Δεν νομίζω πως περνάνε οι απειλές του Βενιζέλου".
Ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε, επίσης, πως το Ποτάμι έχει καταθέσει πρόταση για επιλογή του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) μέσω διαγωνισμού, ώστε να μην υπάρχει εμπλοκή του κράτους στο τραπεζικό σύστημα, ωστόσο δεν έχει λάβει ακόμη απάντηση από κανέναν.
"Ο διοικητής και ο υποδιοικητής της ΤτΕ δεν πρέπει να ορίζονται από τους Έλληνες πρωθυπουργούς", ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης και χαρακτήρισε λάθος την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να περάσει το τραπεζικό σύστημα στο κράτος.
"Προτείνουμε διεθνή ανοικτό διαγωνισμό, όπως γίνεται στη Μ. Βρετανία, όπου εκεί επελέγη Καναδός για να διοικήσει το τραπεζικό σύστημα", είπε ο πρόεδρος του Ποταμιού, σημειώνοντας πως η θέση αυτή είναι επεξεργασμένη και αναγνωρισμένη από πολλούς οικονομολόγους.
Ο κ. Θεοδωράκης αναγνώρισε ότι η "ψήφος των αγορών" υπάρχει, αλλά τόνισε πως για να μεταφερθεί αυτό στην πραγματική οικονομία, πέρα από χρόνο χρειάζεται και πολιτική βούληση. "Το θέμα δεν είναι να δίνει κανείς εξετάσεις σε ένα επίπεδο και μετά να θεωρεί ότι αυτό μεταφέρεται αμέσως και στον κόσμο", ανέφερε χαρακτηριστικά.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr