Ο ίδιος ο Σταύρος Θεοδωράκης εξηγεί γιατί επέλεξε μια περιοχή με αυξημένη ανεργία, ιδιαίτερα μεταξύ των νέων, για την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου: «Γιατί η Ευρώπη θα γίνει Ευρώπη, όταν και η Δραπετσώνα γίνει Ευρώπη».
Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΙ, εξήγησε ότι μετά τις Ευρωεκλογές θα γίνει το πρώτο συνέδριο του κόμματος για την ανάδειξη των οργάνων του κόμματος.
Παράλληλα, έθεσε θέμα έκτακτης εκλογικής επιχορήγησης των κομμάτων, καλώντας όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα να μην πάρουν τα 7 εκατ. ευρώ για να κάνουν προεκλογικό αγώνα.
«Τα λεφτά αυτά είναι η ενίσχυση 15.000 οικογενειών» τόνισε.
Πρόσθεσε ότι κάποια στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έπρεπε να είχαν φύγει από μόνοι τους από την πολιτική. «Ατιμωτικό που δεν βρέθηκαν 5 με 10 άνθρωποι να φύγουν από την πολιτική σκηνή, εκτός όσων δεν ψηφίστηκαν ή μπήκαν στη φυλακή» σημείωσε.
Ο κ. Θεοδωράκης πρόσθεσε ότι «η χώρα για να αλλάξει θέλει μεγάλες συμμαχίες έχω πει σχηματικά ότι θέλει κυβέρνηση του 51%».
Τόνισε ότι στο Δημόσιο πρέπει να υπάρχει σύστημα αυστηρής αξιολόγησης, και δεν χρειάζεται η περαιτέρω συρρίκνωσή του.
Εξήγησε ότι Το Ποτάμι δεν θα προσφέρει σε καμία κυβέρνηση στήριξη «με αντάλλαγμα λίγες θεσούλες, αλλά βάσει θέσεων και προτεραιοτήτων».
Εν όψει της συζήτησης στο Eurogroup για το χρέος είπε ότι πρέπει να ρυθμιστεί, αλλά είναι στρατηγικό θέμα, πότε θα γίνει η ρύθμιση αυτή.
Πρόσθεσε όμως ότι «το πρόβλημα είναι λίγο βαθύτερο από το χρέος, αν υποτεθεί ότι οι Γερμανοί μας χαρίσουν το χρέος πιστεύει κανείς ότι με τις ίδιες δομές μετά από μερικά χρόνια δεν θα υπάρξει ξανά πρόβλημα χρέους;» διερωτήθηκε.
«Η χώρα δεν σώζεται κάνοντας το χατίρι των ξένων ούτε με επαναστατικές αερολογίες» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς για το αν το κόμμα του υπεπροβάλλεται από τα ΜΜΕ απάντησε ότι «το ότι 'Το Ποτάμι' απασχολεί τα τηλεοπτικά παράθυρα αφορά τους άλλους και όχι 'Το Ποτάμι'. Μερικές φορές συζητάνε για το ποτάμι χωρίς εκπρόσωπο του 'Ποταμιού'».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr