Στους διαλόγους, που έχουν γίνει αμέσως μετά την απόφαση μη προφυλάκισης Κασιδιάρη, ο κ. Μπαλτάκος εμφανίζεται να τον ενημερώνει για τις αντιδράσεις του πρωθυπουργού, να "απολογείται" για τις συλλήψεις των μελών της Χρυσής Αυγής, και να μιλά για παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης, επιρρίπτοντας τις ευθύνες στους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Δικαισούνης, Νίκο Δένδια και Χαράλαμπο Αθανασίου, αντιστοίχως.
Οι αντιδράσεις του Μαξίμου
Σύμφωνα με πληροφορίες, το Μέγαρο Μαξίμου πνέει μένεα εναντίον του πρώην γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου. Συνεργάτες του πρωθυπουργού έλεγαν ότι ο κ. Μπαλτάκος κάποια στιγμή αυτονομήθηκε και έκανε προσωπική πολιτική εν αγνοία και σε βάρος του πρωθυπουργού που τον εμπιστεύθηκε. Σημειώνουν δε ότι ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου δεν είχε καμία δουλειά να συνομιλεί στο γραφείο του με υπό δίωξη στελέχη της Χρυσής Αυγής.
Οι ίδιοι προσθέτουν ότι η ουσία της υπόθεσης, η σύλληψη και η παραπομπή των βουλευτών της Χρυσής Αυγής για τις εγκληματικές τους δραστηριότητες είναι "δεμένη" και δεν αλλάζει από τις απόψεις του κ. Κασιδιάρη και του κ. Μπαλτάκου -είτε ισχύει ότι τις εξέφρασε κατόπιν πίεσης είτε συμπεριφερόταν σαν πολιτικός υπερασπιστής τους. Όπως υπογραμμίζουν το βίντεο άλλωστε τραβήχτηκε τον Οκτώβριο, και από τότε ο φάκελλος εναντίον των μελών της Χρυσής Αυγής εμπλουτίστηκε και στοιχειοθετήθηκε περαιτέρω. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς δεν θέλησε καν να δει τον κ. Μπαλτάκο και του διεμήνυσε να υποβάλλει πάραυτα την παραίτησή του, ενώ ήταν στα γραφεία της ΝΔ, στη λεωφόρο Συγγρού. Και μπορεί ο κ. Σαμαράς να μην έχει καμία σχέση με τις απόψεις του κ. Μπαλτάκου -άλλωστε ο πρωθυπουργός ήταν εκείνος που επεδίωξε το "ξερίζωμα" του φασιστικού φαινομένου - ωστόσο έχει την αντικειμενική πολιτική ευθύνη αφού είχε τον είχε διορίσει στην θέση του γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου.
Τι υποστηρίζει ο κ. Μπαλτάκος
"Όλα όσα ειπώθηκαν από μένα είχαν σκοπό να απαλλαγώ από τις πιέσεις που μου απηύθυναν οι βουλευτές της ΧΑ κατηγορώντας με ότι έχω συμμετάσχει σε συνωμοσία εναντίον τους", αναφέρει -μεταξύ άλλων- ο Παναγιώτης Μπαλτάκος σε γραπτή δήλωσή του με την οποία ανακοινώνει ότι υπέβαλλε την παραίτησή του από τη θέση του γγ της κυβέρνησης, ζητώντας συγγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε.
Όπως, ειδικότερα, εξηγεί ο κ. Μπαλτάκος για το περιεχόμενο της συνομιλίας του με τον κ. Κασιδιάρη, "λόγω της γειτνίασης των γραφείων της γενικής γραμματείας της κυβέρνησης και της ΧΑ στη Βουλή είχα συμπτωματικές συναντήσεις με τους βουλευτές του κόμματος αυτού. Σε μία από αυτές τις τυχαίες συναντήσεις αμέσως μετά την προφυλάκιση των κυρίων Μιχαλολιάκου, Παππά και Λαγού ο κ. Κασιδιάρης ζήτησε να με δει ιδιαιτέρως". Ως προς το περιεχόμενο της συζήτησης ο κ. Μπαλτάκος αναφέρει ότι ο κ. Κασιδιάρης "ξεκίνησε τη συζήτηση κατηγορώντας με ότι έχω συμμετάσχει σε συνομωσία εναντίον τους, κατηγορία την οποία απεύθυναν συνεχώς τις προηγούμενες ημέρες και εκείνος αλλά και άλλοι βουλευτές της ΧΑ. Το αρνήθηκα και προσπάθησα να απαλλαγώ από τις πιέσεις. Στη διάρκεια αυτής της συζήτησης όσα ειπώθηκαν από εμένα είχαν τον παραπάνω σκοπό και κανέναν άλλον, δηλαδή την απαλλαγή από τις πιέσεις αυτές, αφού τα περί σκευωρίας δεν είχαν σχέση με την πραγματικότητα".
Άλλωστε, όπως αναφέρει, τις επόμενες ημέρες, όταν προέκυψαν νεώτερα στοιχεία είχα την ευκαιρία την ευκαιρία να πω στον κ. Κασιδιάρη και σε άλλους - και μάλιστα παρουσία πολλών μαρτύρων - ότι δεν υπάρχει σκευωρία ή συνομωσία εναντίον τους, συζήτηση την οποία φυσικά δεν δημοσιοποίησε ο εν λόγω βουλευτής. "Λόγω του θορύβου που δημιουργήθηκε και για λόγους προσωπικής ευθιξίας υπέβαλλα την παραίτησή μου και ζητώ συγγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε", υπογράφει με την ιδιότητα του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης ο κ. Παναγιώτης Μπαλτάκος.
Το θερμό επεισόδια του υιού Μπαλτάκου
Εν τω μεταξύ, θερμό επεισόδιο με μπουνιές, κλωτσιές και ύβρεις, μεταξύ του γιου του γγ της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκου, που υπηρετεί στα ΟΥΚ, και βουλευτών της Χρυσής Αυγής σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, στη Βουλή. Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν ο αστυνομικός που βρισκόταν έξω από το γραφείο του γγ της κυβέρνησης, Παναγιώτη Μπαλτάκου, κλώτσησε τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αρτέμη Ματθαιόπουλο, που πήγαινε στα γραφεία του κόμματος τα οποία βρίσκονται στον ίδιο διάδρομο. Στο επεισόδιο ενεπλάκησαν και βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ακολούθησε σύρραξη και ο γιος του κ. Μπαλτάκου μπήκε στα γραφεία του κόμματος ζητώντας εξηγήσεις. Σύμφωνα με μαρτυρίες εργαζομένων της Χρυσής Αυγής, ο ίδιος χαστούκισε τον βουλευτή Μιχάλη Αρβανίτη, κλώτσησε τον Αρτέμη Ματθαιόπουλο και γρονθοκόπησε τον Νίκο Κούζηλο.
Οι φωνές και οι ύβρεις ακούγονταν μέχρι το ισόγειο του Κοινοβουλίου και οι δημοσιογράφοι παρακολουθούσαν άναυδοι τον υιό του κ. Μπαλτάκου να αποχωρεί από τη Βουλή με γρήγορα βήματα συνοδευόμενος από την αστυνομική φρουρά του Παναγιώτη Μπαλτάκου. Ο νεαρός μπήκε στο αυτοκίνητό του φορώντας την κουκούλα από το μπουφάν του και αποχώρησε από τη Βουλή.
Ένορκη Διοικητική Εξέταση διατάχθηκε σε βάρος του υιού Μπαλτάκου όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Ο υιός Μπαλτάκος τίθεται από την υπηρεσία του σε διαθεσιμότητα. Ο υπουργός Ναυτιλίας μόλις έλαβε γνώση, ότι υπήρξε το επεισόδιο ξυλοδαρμού στη Βουλή, βγήκε από την Ολομέλεια που γινόταν η συζήτηση του νομοσχεδίου για τα τουριστικά πλοία και επικοινώνησε αμέσως με τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος πληροφορώντας τον για το ζήτημα και ζητώντας του να διατάξει ΕΔΕ και να θέσει στη διάθεση της υπηρεσίας του τον αξιωματικό. Το επεισόδιο καταδίκασαν όλα τα κόμματα.
Ο διάλογος
ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Όταν κατ' αρχήν όταν βγήκα εγώ τι έπαθε ο Σαμαράς, μπορείς να μου πεις;
ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Ήταν στην Αμερική τότε
ΚΑΣ: Ναι ήταν στην Αμερική, αλλά εγώ έχω μάθει ότι έπαθε εγκεφαλικά.
ΜΠΑ: Σοκ και δέος! Χαμός έγινε, της πουτάνας... δεν με πήρε εμένα, του είχα πει ότι αυτά που
κάνεις... του τα είχα πει. Δεν θα μου έλεγε εμένα γι' αυτό το πράγμα. Πήρε τους άλλους δύο και
τους γάμησε τα πρέκια. Τον Αθανασίου και τον Δένδια: «Με κοροϊδέψατε, με δουλέψατε, τι
ειν' αυτά, ξεφτιλίστηκα!». Γιατί είχε κάνει την προηγούμενη ημέρα δήλωση στο αμερικανικό
Σιωνιστικό Συνέδριο ότι: «Τελείωσε, τους έδεσα, γεια σας!». Και την άλλη μέρα βγαίνετε εσείς.
ΚΑΣ: Με τους ανακριτές που μας αφήσανε, εκεί στο επίμαχο στάδιο, τι έγινε; Γιατί αυτοί το
γυρίσανε κωλοτούμπα μετά, αφότου αφήσανε εμάς, μετά που πήρανε τους άλλους το γυρίσανε
κωλοτούμπα.
ΜΠΑ: Σας αφήσανε για τον απλό λόγο ότι δεν υπάρχουν στοιχεία.
ΚΑΣ: Ναι, ωραία, δεν υπήρχε τίποτα.
ΜΠΑ: Και δεν τους πήρε κανείς τηλέφωνο να τους πιέσει, γιατί το θεωρούσαν όλοι αυτονόητο...
Ολοι θεωρούσαν σαν δεδομένο: «Ε τι θα κάνει ο ανακριτής;». Ο ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ
ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ! ΚΑΝΕΝΑ!
ΚΑΣ: Ούτε για τους άλλους είχε όμως...
ΜΠΑ: Mα με τους άλλους ήτανε...(κάνει την κίνηση κλήσης στο τηλέφωνο και τηλεφωνικής
συνομιλίας)
ΚΑΣ: Ποιος την έκανε την ζημιά εκεί;
ΜΠΑ: Και οι δύο
ΚΑΣ: Δένδιας, Αθανασίου;
ΜΠΑ: Ποιος άλλος να το κάνει...
ΚΑΣ: Kαι τι λέει ο Σαμαράς γι' αυτά; έχει συναίσθηση του τι γίνεται;
ΜΠΑ: Οχι, στην αρχή δεν είχε...Τώρα όμως που είδε τα γκάλοπ...Αυτός νόμιζε, σαν μεγαλοαστός
που είναι, ότι όλα αυτά τα τρομερά: «2%- μου λέει- θα πάνε»...του λέω «εγώ σου λέω 20% θα
πάνε». Μου λέει: «είσαι μαλάκας».
ΚΑΣ: Ποιος του 'πε να τα κάνει αυτά;
ΜΠΑ: Πρώτα από όλα φοβάται για τον εαυτό του. Επειδή εσείς τον κόβετε από το να έχει
προβάδισμα από τον ΣΥΡΙΖΑ.
ΚΑΣ: Κόβει ψήφους 'ντάξει
ΜΠΑ: Είναι λογικό
ΚΑΣ: Και επειδή του κόβουμε ψήφους δηλαδή θα μας βάλει φυλακή;
ΜΠΑ: Τον πούστη...απίστευτο πράγμα, απίστευτο
ΚΑΣ: Και αυτά που είπε ο Ρουπακιώτης;
ΜΠΑ: Αυτό είναι σίγουρο, αφού το ΄κανε την εβδομάδα που θα πήγαινε εκεί.
ΚΑΣ: Η Γκουτζαμάνη, αυτά τα πράγματα που έκανε, που εγώ πράγματι είχα τις πληροφορίες ότι
ήτανε δεξιά και με το γράμμα του νόμου.
ΜΠΑ: (κάνει τον σταυρό του).
ΚΑΣ: Θεούσα.
ΜΠΑ: Ναι.
ΚΑΣ: Πώς τα 'κανε αυτά τα αίσχη με τον Βουρλιώτη και με το στήσιμο αυτού του πορίσματος;
ΜΠΑ: Την πείσανε ότι: «είναι παγανιστές, ειδωλολάτρες, ναζί και ότι είναι αντίθετοι με τον
χριστιανισμό».
ΚΑΣ: Ποιος την έπεισε γι' αυτά τα πράγματα;
ΜΠΑ: Ο Αθανασίου κι ο Δένδιας
ΚΑΣ: Να πας στον εισαγγελέα και να πεις ποιοι έστησαν όλη αυτή την σκευωρία: ότι ο Αθανασίου
έδωσε εντολή στην Γκουτζαμάνη, ότι ο Σαμαράς είχε δώσει εντολή στον Αθανασίου και όλοι αυτοί
να πάνε να δικαστούνε. Αν είσαι δίκαιος άνθρωπος αυτό πρέπει να κάνεις.
ΜΠΑ: Αμα το κάνω αυτό τώρα, θα κάνει προκαταρκτική εξέταση μισής ώρας και θα την βάλει στο
αρχείο.
ΚΑΣ: Λες ε;
ΜΠΑ: Ε βέβαια! Με κυβέρνηση Σαμαρά θα το κάνω; Σε ποιον εισαγγελέα θα πάω; Εισαγγελέας
είναι η ίδια η Γκουτζαμάνη. Θα πάω να καταγγείλω την Γκουτζαμάνη στον εαυτό της;
ΚΑΣ: Πως μπήκε η Γκουτζαμάνη Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου;
ΜΠΑ: Αφού είναι απ' το ίδιο χωριό
ΚΑΣ: Άρα τώρα ξεπληρώνει το γραμμάτιο.
ΜΠΑ: Ναι, είναι απ' το ίδιο χωριό. Δηλαδή δεν είναι απ' το ίδιο χωριό, είναι απ' απέναντι
χωριά...έτσι. Αλλά έχουν μπει στον ίδιο διαγωνισμό, είναι συνομήλικοι σχεδόν. Είναι συντοπίτες,
δεν χρειάζεται να το ψάχνουμε.
Εισαγγελική έρευνα
Στο "μικροσκόπιο" της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας αναμένεται να μπει το υλικό της μαγνητοφωνημένης συνομιλίας του Ηλία Κασιδιάρη με τον πρώην, πλέον, γενικό γραμματέα της κυβέρνησης, Τάκη Μπαλτάκο. Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, κυρία Παναγιώτα Φάκου, αναμένεται να ζητήσει το υλικό της συνομιλίας, καθώς η δημοσιοποίησή της συνιστά «παραβίαση προσωπικών δεδομένων σε βαθμό κακουργήματος», το οποίο ωστόσο δεν είναι αυτόφωρο αδίκημα.
Δένδιας: "Αποκυήματα φαντασίας"
Αποκυήματα νοσηρής φαντασίας, χαρακτηρίζει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, τα όσα αναφέρονται για τον ίδιο, στο βίντεο με τη συνομιλία του παραιτηθέντος γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, Παναγιώτη Μπαλτάκου, με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, το οποίο κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο. Σε δήλωσή του ο κ. Δένδιας, πριν από λίγη ώρα, αναφέρει τα εξής: "Τα όσα αναφέρονται σχετικά με το πρόσωπό μου, αποτελούν αποκυήματα νοσηρής φαντασίας. Δεν είναι προϊόν φαντασίας όμως, αλλά πραγματικότητα, τα 32 περιστατικά με εγκληματικές ενέργειες υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής, τα οποία όλοι γνωρίζουν ότι απέστειλα στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Δεν είναι μύθευμα επίσης -και προκύπτει από τη στιχομυθία- ότι ζητείται από τον κ. Μπαλτάκο να παρέμβει στη Δικαιοσύνη προκειμένου να επιτευχθεί η απαλλαγή των μελών της Χρυσής Αυγής".
Αθανασίου: "Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη"
"Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το φαινόμενο του νεοναζισμού και τα τυχόν διαπραχθέντα αδικήματα πολιτικά. Η Δικαιοσύνη τα ελέγχει και τα αντιμετωπίζει δικαστικά, μέσα στο πλαίσιο του Συντάγματος και του νόμου. Η Ελληνική Δικαιοσύνη είναι θεσμικά και λειτουργικά ανεξάρτητη και αυτό το αποδεικνύει κάθε μέρα με το ήθος, την ικανότητα και το έργο των λειτουργών της", τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου.
Όπως είπε, η κυβέρνηση, πιστή στις αρχές του Κράτους Δικαίου, σέβεται τη διάκριση των εξουσιών και την ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών. Αναφορικά με τα αδικήματα που αποδίδονται σε μέλη της Χρυσής Αυγής το λόγο έχει η Δικαιοσύνη και μόνο, είπε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πρωθυπουργός από την πρώτη ημέρα των συλλήψεων των εμπλεκομένων "χρυσαυγιτών" ζήτησε, κατηγορηματικά: "Η κυβέρνηση να μην έχει καμία ανάμειξη. Να λειτουργήσουν οι θεσμοί και αν και όποιοι παραπεμφθούν να έχουν δίκαιη δίκη". "Ο κ. Μπαλτάκος δεν είναι δικαστής και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να έχει γνώση του περιεχομένου της δικογραφίας", πρόσθεσε ο κ. Αθανασίου.
Η αντίδραση Βενιζέλου
Την παραίτηση του κ. Μπαλτάκου ζήτησε από τις Βρυξέλλες ο Ευάγγελος Βενιζέλος. "Είναι ένα παλιό πρόβλημα, η κυβέρνηση αυτή είναι μια κυβέρνηση συνεργασίας που καλύπτει μια εθνική ανάγκη. Η κυβέρνηση διέπεται από ένα προγραμματικό πλαίσιο ανάμεσα σε δύο κόμματα", σημείωσε ο κ. Βενιζέλος. Υποστήριξε ακόμη ότι το ΠΑΣΟΚ και γενικά οι δυνάμεις της δημοκρατικής παράταξης είναι ο προοδευτικός πόλος που πρέπει να ενισχυθεί για να υπάρχουν οι αναγκαίες ισορροπίες και εγγυήσεις μέσα στην κυβέρνηση. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, πρέπει να χτυπηθούν όλοι οι θύλακες που εφάπτονται ιδεολογικά ή πρακτικά με την ακροδεξιά με παλιά αρνητικά στερεότυπα.
"Είναι αδιανόητο να υπάρχει οποιαδήποτε επαφή με τους Ναζιστές, με τους ρατσιστές, με τους ξενοφοβικούς με αυτούς που οργανώνουν πράξεις βίας και λειτουργούν ως εγκληματική οργάνωση", είπε χαρακτηριστικά. "Εκδηλώνουμε επισήμως τον θεσμικό σεβασμό στην αρχή της διάκρισης των εξουσιών προς τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς τους οποίους κανείς δεν δικαιούται να προσβάλει", πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.
Για καιροσκοπισμό μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ
Για καιροσκοπική αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, σχολιάζοντας την "αδελφική"- όπως τη χαρακτηρίζει- συνομιλία Μπαλτάκου- Κασιδιάρη και παράλληλα καλεί τον κ. Σαμαρά και τους υπουργούς Ν. Δένδια και Χ. Αθανασίου "να δώσουν εξηγήσεις".
Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «η "αδελφική" συνομιλία του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης -και κατά δήλωσή του "αντικομουνιστή"- κ. Μπαλτάκου με τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής, δημιουργεί μείζον πολιτικό θέμα και αποκαλύπτει τον πλήρη καιροσκοπισμό με τον οποίο αντιμετωπίστηκε το νεοναζιστικό κόμμα από την πλευρά της κυβέρνησης». Το μαγνητοσκοπημένο βίντεο της συνομιλίας Μπαλτάκου-Κασιδιάρη, προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, "ανεξάρτητα από τις μεθόδους που έχει προκύψει, εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση και το ακροδεξιό περιβάλλον του πρωθυπουργού".
Τα κόμματα της ελλάσσονος αντιπολίτευσης
Την παραίτηση της κυβέρνησης ζήτησε από τη Βουλή ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ., Πάνος Καμμένος, αναφέροντας ότι έχουμε έναν διάλογο- παρανόμως μαγνητοσκοπημένο μεν, αληθινό δε- του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, στη διάρκεια του οποίου παραδέχεται ότι, ουσιαστικά, ο υπουργός Δικαιοσύνης και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης παρεμβαίνουν στη Δικαιοσύνη. "Μιλάμε, ουσιαστικά, για συνταγματική εκτροπή, για παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας στη δικαστική εξουσία. Ζητάμε την παραίτηση της κυβέρνησης. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε αποδεικτικό στοιχείο να δίνει εντολή το υπουργικό συμβούλιο στη δικαστική εξουσία και εκείνη να εκτελεί", είπε ο κ. Καμμένος.
"Ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνηση οφείλουν άμεσα να δώσουν εξηγήσεις για τα πολιτικά παιχνίδια με τη Χρυσή Αυγή", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ, και προσθέτει ότι οι συνομιλίες Μπαλτάκου- Κασιδιάρη καταγράφουν τις παρασκηνιακές κινήσεις κύκλων της ΝΔ με το ακροδεξιό νεοναζιστικό σχήμα.
«Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει συγκεκριμένη θέση για την καταγεγραμμένη συνομιλία, στην οποία ο κ. Μπαλτάκος, που πριν λίγες ημέρες καμάρωνε και δήλωνε αντικομουνιστής, προσπαθεί φανερά να αθωώσει τη ναζιστική Χρυσή Αυγή» αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, για τη συνομιλία Τ. Μπαλτάκου- Ηλ. Κασιδιάρη. «Το γεγονός αυτό και οι συνομιλίες επιβεβαιώνουν αυτό που από την πρώτη στιγμή έχει πει το ΚΚΕ, ότι η Χρυσή Αυγή ανέβηκε και στηρίχθηκε από μηχανισμούς του συστήματος» προστίθεται στην ανακοίνωση.
Άρση ασυλίας πέντε βουλευτών της Χρυσής Αυγής αποφάσισε η Ολομέλεια
Την άρση ασυλίας πέντε βουλευτών της Χρυσής Αυγής που ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη, αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής. Ειδικότερα, ήρθη η ασυλία των βουλευτών Ελένης Ζαρούλια, Μιχάλη Αρβανίτη, Νίκου Κούζηλου και Δημήτρη Κουκούτση για το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και του Ηλία Κασιδιάρη που ελέγχεται για το αδίκημα της κατοχής όπλων και πυρομαχικών με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης.
Υπέρ της άρσης ασυλίας των βουλευτών Κασιδιάρη, Αρβανίτη και Ζαρούλια τάχθηκαν 200 βουλευτές, κατά ψήφισαν 11, ενώ 16 δήλωσαν «παρών».
Υπέρ της άρσης ασυλίας του κ. Κούζηλου ψήφισαν 199 βουλευτές, «όχι» 11 βουλευτές, 16 δήλωσαν «παρών» και ένας, λευκό.
Την πρόταση για άρση ασυλίας του κ. Κουκούτση υπερψήφισαν 195 βουλευτές ενώ την καταψήφισαν 12 βουλευτές και 20 δήλωσαν «παρών».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr