Στο παραπεμπτικό τους σημείωμα, μεταξύ άλλων, τονίζεται: "Να άρετε τη βουλευτική τους ασυλία, διότι η εγκληματική Οργάνωση επιχειρούσε να καταλύσει το Πολίτευμα".
Οι δύο ανακριτές επικαλούνται τα άρθρα του Ποινικού Κώδικα (134 και επόμενα) που προβλέπουν βαρύτατες ποινές στην απόπειρα κατάλυσης του δημοκρατικού Πολιτεύματος.
Σύμφωνα με το έγγραφο, σκοπός της Χρυσής Αυγής "...ήταν εξαρχής και παραμένει, όπως προκύπτει από τις μαρτυρικές καταθέσεις, η κατάλυση του δημοκρατικού Πολιτεύματος (κατά παράβαση των άρθρων 134επ. του Ποινικού Κώδικα...".
Στο έγγραφο συμπληρώνεται ότι "προκύπτουν και στοιχεία για ενδείξεις τέλεσης και άλλων εγκλημάτων από τους έξι βουλευτές, που είναι ήδη κατηγορούμενοι και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος...".
Tο ιστορικό της Οργάνωσης
"Η Οργάνωση Χρυσή Αυγή, η οποία είχε μορφή κλειστής ολιγάριθμου ομάδα ιδεολογικής επιμόρφωσης εθνικοσοσιαλιστών (ναζιστών) και εξέδιδε το περιοδικό ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ιδρύθηκε το έτος 1987... Η εν λόγω ομάδα, από την αρχή είχε ως επικεφαλής τον κατηγορούμενο, Νίκο Μιχαλολιάκο, ενώ την ίδια χρονιά διαχωρίστηκε το πολιτικό τμήμα από το επιχειρησιακό τμήμα... Και τα δυο τμήματα όμως διοικούνταν από την ίδια ηγετική ομάδα...".
Στο σημείο αυτό παρατίθενται τα άρθρα του καταστατικού, που ορίζουν την ιεραρχία.
Ως κυρίαρχος, αναφέρουν, αναγνωρίζεται ο Αρχηγός, η εξουσία του οποίου είναι κατά τα πρότυπα του Αδόλφου Χίτλερ, απόλυτος, απεριόριστος και αδιαμφισβήτητος...
Σε ιδεολογικό επίπεδο η Οργάνωση υπεραμύνεται της φυλετικής καθαρότητας της Αρίας Φυλής και οι μη ανήκοντες σε αυτήν είναι υπάνθρωποι.
Σε αυτούς συγκαταλέγονται οι μετανάστες, οι αλλοδαποί, οι Ρομά, οι ομοφυλόφιλοι... Η βία είναι το μήνυμα της Χρυσής Αυγής, επισημαίνουν οι ανακριτές, και όχι απλώς μέσον.
Ενδείξεις για όλους τους βουλευτές
Οι ανακριτές αναφέρουν ότι σε βάρος όλων των βουλευτών "έχουν προκύψει κατά την κρίση μας αποχρώσεις ενδείξεις ενοχής για την αποδιδόμενη σε αυτούς κακουργηματική πράξη, απολύτως δικαιολογούσες τη λήψη περιοριστικών μέτρων (προσωρινή κράτηση, περιοριστικοί όροι) κατ΄εφαρμογήν των διατάξεων του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας...".
Κατόπιν τονίζουν ότι από εξέταση και άλλων προστατευομένων μαρτύρων προέκυψαν νέα στοιχεία σε βάρος των βουλευτών Γερμενή, Μπούκουρα και Ηλιόπουλου.
Για τον Γερμενή περιγράφεται ρόλος επιλογής των "νεοσύλλεκτων", για τον Μπούκουρα ότι "διατηρεί και αποθηκεύει οπλισμό", ενώ για τον Ηλιόπουλο ότι "αποτελεί σημαντικό στέλεχος ιδεολογικής κατήχησης των νεοσύλλεκτων...".
Οι ανακριτές ζητούν άρση της ασυλίας των βουλευτών, ενώ επισυνάπτεται και το "κρυφό" καταστατικό.
Κλήσεις για απολογία, το απόγευμα της Πέμπτης, από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής δέχθηκαν οι παραπάνω βουλευτής της Χ.Α.
Η Επιτροπή κατόπιν θα εισηγηθεί την άρση της ασυλίας και η Ολομέλεια θα ψηφίσει μέχρι την επόμενη Τετάρτη.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr