"Η δημοσιοποίησή τους θα έθιγε την προστασία του δημοσίου συμφέροντος της οικονομικής πολιτικής της Ένωσης και της Ελλάδας", αποφάσισε το δικαστήριο την Πέμπτη.
Τη σχετική προσφυγή είχε κάνει το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg News, το οποίο μπορεί ακόμα να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης εντός δύο μηνών στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Η έφεση μπορεί να ασκηθεί όμως όχι επί της ουσίας, αλλά επί της νομιμότητας της απόφασης.
Το Bloomberg είχε ζητήσει τον Αύγουστο του 2010 από την ΕΚΤ να δημοσιοποιήσει δύο έγγραφα με τίτλο: "Η επίπτωση των εκτός αγοράς συναλλαγών επί του ελλείμματος του κρατικού προϋπολογισμού και του δημόσιου χρέους. Η περίπτωση της Ελλάδας" και "Η συναλλαγή Titlos και το ενδεχόμενο υπάρξεως παρεμφερών συναλλαγών επηρεαζουσών τα επίπεδα του ελλείμματος του κρατικού προϋπολογισμού και του δημόσιου χρέους στην ευρωζώνη".
Η ΕΚΤ αρνήθηκε την πρόσβαση σε αυτά τα έγγραφα, επικαλούμενη μεταξύ άλλων λόγους προστασίας του δημόσιου συμφέροντος αναφορικά με την οικονομική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδας.
Οι δικαστές έκριναν ότι η ΕΚΤ δεν μπορούσε να δημοσιοποιήσει το πρώτο έγγραφο, καθώς τα στοιχεία που περιέχει είναι παλιά και θα μπορούσαν να παραπλανήσουν τη δημόσια γνώμη και τις αγορές.
"Σε ένα πολύ ευάλωτο περιβάλλον αγοράς, η σχετική δημοσιοποίηση θα έθιγε την εύρυθμη λειτουργία των χρηματοπιστωτικών αγορών. Ως εκ τούτου, η δημοσιοποίηση περιλαμβανομένων στο ανωτέρω έγγραφο πληροφοριών θα προσέβαλε τη δημόσια εμπιστοσύνη αναφορικά με την αποτελεσματική εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής της Ένωσης και της Ελλάδας", ανέφερε η ανακοίνωση.
Σύμφωνα με το δικαστήριο, το περιεχόμενο του δεύτερου εγγράφου συνδέεται στενά με το πρώτο και η ΕΚΤ ορθώς εκτίμησε ότι η δημοσιοποίησή του επίσης "έθιγε την οικονομική πολιτική της Ένωσης και της Ελλάδας".
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr