Μπορεί το προηγούμενο χρονικό διάστημα να υπήρξαν πολλά «καρφιά» από στενούς συνεργάτες του κ. Βενιζέλου σε άλλα στελέχη του κόμματος, ωστόσο κάτι τέτοιο δε φαίνεται πως θα συνεχιστεί. Ο κ. Βενιζέλος θέλει να σταματήσει το κλίμα πόλωσης που είχε δημιουργηθεί τις περασμένες εβδομάδες (με τον Μιχάλη Καρχιμάκη, τον Χρήστο Παπουτσή και άλλους), και θέλει να προχωρήσει στις αλλαγές στη εσωτερική λειτουργία του κόμματος διακριτικά και γρήγορα.
Ο Ε. Βενιζέλος στοχεύει να προχωρήσει σε συγκρότηση της νέας ηγετικής ομάδας, αλλά και να δώσει στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει και της διαφοροποίησής του από τη διετία Παπανδρέου.
Όπως άλλωστε έχει ενημερώσει τους συνομιλητές του θα έχει δίπλα του όλους τους λεγόμενους «κορυφαίους», τους οποίους πιθανόν να συμπεριλάβει και στο νέο Πολιτικό Συμβούλιο, είτε το εκλέξει το Εθνικό Συμβούλιο, είτε το ορίσει ο ίδιος. Ο λόγος για τους Ανδρέα Λοβέρδο, Δημήτρη Ρέππα, Κώστα Σκανδαλίδη, Άννα Διαμαντοπούλου, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Πέτρο Ευθυμίου, Φώφη Γεννηματά, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου και πιθανόν τον Μίμη Ανδρουλάκη.
Οι πληροφορίες επιμένουν ότι ο Ε. Βενιζέλος δεν προτίθεται να συμπεριλάβει στο επιτελείο αυτό και τον παρολίγο αντίπαλό του για την ηγεσία Χρήστο Παπουτσή, τον οποίο ωστόσο θα συμπεριλάβει στην Εκλογική Επιτροπή, όπου θα συμμετάσχουν και ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, πιθανόν και ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Η Εκλογική Επιτροπή πάντως ενδέχεται να είναι πενηνταμελής, γεγονός που προβληματίζει ιδιαίτερα τα κορυφαία στελέχη του κόμματος που είχαν διαβεβαιώσεις για μια διαφορετική, πιο συλλογική, ηγεσία από τον νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
Η σηματοδότηση της ανανέωσης προεκλογικά - πέραν των ψηφοδελτίων - θα γίνει με το πρόσωπο του Γραμματέα και του εκπροσώπου Τύπου. Για τη θέση του Γραμματέα συζητείται πολύ το όνομα του Πάρη Κουκουλόπουλου, ο οποίος διαθέτει το μειονέκτημα ότι διαμένει στην επαρχία (Κοζάνη) και εκ των πραγμάτων θα πρέπει να μετακομίσει στην Αθήνα. Σοβαρές εισηγήσεις υπάρχουν και για τον Νάσο Αλευρά, ο οποίος όντως θα σηματοδοτήσει το νέο, ενώ πολύ δύσκολα θα επανεκλεγεί στην Α΄ Αθηνών, αλλά και για το νεαρό Νίκο Ανδρουλάκη.
Οι στενοί συνεργάτες
Τα μέλη του νυν Πολιτικού Συμβουλίου που ανήκαν στην έως τώρα «ομάδα» Βενιζέλου, ο Πάρις Κουκουλόπουλος, η Τόνια Αντωνίου, ο Νίκος Σαλαγιάννης, ο Νίκος Ανδρουλάκης και η Συλβάνα Ράπτη, είχαν το διάστημα αυτό τον κεντρικό συντονισμό του οργανωτικού. Καθοριστικός ο ρόλος βουλευτών όπως ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο Δημήτρης Λιντζέρης, η Σοφία Γιαννακά, η Εύα Καϊλή, η Σούλα Μερεντίτη. Επίσης ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης Βασίλης Γερανίδης. Ο άτυπος εκπρόσωπος Τύπου του Ε. Βενιζέλου την περίοδο αυτή Γ. Δατσέρης δήλωσε το Σάββατο ότι η ομάδα αυτή το βράδυ της Κυριακής θα αυτοδιαλυόταν ,εκ των πραγμάτων όμως μαζί με τους κορυφαίους θα είναι και τώρα και κυρίως μετά τις εκλογές η νέα ηγετική ομάδα του νέου ΠΑΣΟΚ.
Οι Γιάννης Ζαφειρόπουλος, Στέλιος Αγγελούδης, Γιώτα Γαζή, αποτελούν τους πολύ στενούς συνεργάτες του νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ενώ οι Λάμπρος Κανελλόπουλος και Γρηγόρης Φελώνης είχαν την ευθύνη των συνδικαλιστών του ιδιωτικού τομέα. Την ευθύνη για τους συνδικαλιστές του δημοσίου τομέα είχαν οι Γιάννης Τσακοπιάκος από το υπουργείο Πολιτισμού και Νίκος Χατζόπουλος από το ΙΚΑ. Στο στενό πυρήνα των συνεργατών του Ε. Βενιζέλου έχουν προστεθεί το τελευταίο διάστημα, ώστε να «ομογενοποιηθεί» η νέα πλειοψηφία στο ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Αργύρης από την ομάδα Σκανδαλίδη και οι Γιάννης Μίχας, Κωνσταντόπουλος και Ζέρβας από την ομάδα Ανδρέα Λοβέρδου, ενώ είχε προηγηθεί και ο βουλευτής Σάμου Πυθαγόρας Βαρδίκος, εκ των στενότερων συνεργατών του υπουργού Υγείας.
Ο εκπρόσωπος Τύπου
Η Χριστίνα Μανωλοπούλου, δικηγόρος από την Αχαΐα, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου, φερόταν να είναι από τα ονόματα που συζητούνται για τη θέση του εκπροσώπου τύπου του ΠΑΣΟΚ.
Ο Ε. Βενιζέλος επιθυμεί να σηματοδοτήσει την ανανέωση με πρόσωπο έκπληξη για τη θέση του εκπροσώπου τύπου, νεαρής μάλιστα σχετικά ηλικίας, και από τις βασικές προτάσεις είναι η δικηγόρος από την Πάτρα.
Οι αρχικές σκέψεις για τον Κώστα Καρτάλη -κατά κοινή παραδοχή το πλέον κατάλληλο πρόσωπο- εγκαταλείφθηκαν, καθώς ο βουλευτής Μαγνησίας θα έπρεπε να οριστεί στο Επικρατείας, στο οποίο όμως οι εκλόγιμες θέσεις υπολογίζονται μόλις σε τρεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr