Σύμφωνα με το παραπεμπτικό της δικογραφίας, «από το σύνολον του συλλεγέντος αποδεικτικού υλικού και ιδίως από τις μαρτυρικές καταθέσεις, προέκυψαν στοιχεία σχέσιν έχοντα με αξιόποινες πράξεις και με πρόσωπα κατέχοντα θέσεις στην προηγούμενη κυβέρνηση της Ελλάδας» και αφού παρατίθενται τα ονόματα των μαρτύρων που κατέθεσαν για την υπόθεση σημειώνεται ότι στις περισσότερες καταθέσεις «γίνεται λόγος για διόγκωση και αυθαίρετο προσδιορισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος του 2009 και για ύπαρξη ευθυνών του τότε πρωθυπουργού, μελών της τότε κυβέρνησης και τότε αρμοδίων Υπουργών Οικονομικών».
Η δικογραφία θα διανεμηθεί στα κόμματα και η Βουλή καλείται το επόμενο διάστημα να διερευνήσει τυχόν ευθύνες του τέως πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου και του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου και άλλων μελών του οικονομικού επιτελείου.
Σε περίπτωση που κάποιο κόμμα αποφασίσει περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, θα πρέπει 60 τουλάχιστον βουλευτές να καταθέσουν πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής ή 30 βουλευτές να καταθέσουν πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής και για να συσταθεί μια εκ των δύο θα πρέπει η Ολομέλεια του σώματος να υπερψηφίσει την όποια πρόταση κατατεθεί, με απόλυτη πλειοψηφία, δηλαδή με τουλάχιστον 151 ψήφους.
Σχολιάζοντας τη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή, ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος το επίμαχο διάστημα ήταν υπουργός Οικονομικών δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Η αναξιοπιστία των στοιχείων της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας τα προηγούμενα χρόνια οδήγησε την τότε κυβέρνηση να προχωρήσει στην ανεξαρτητοποίησή της. Η ΕΛΣΤΑΤ είναι μια ανεξάρτητη αρχή και τα στατιστικά στοιχεία έχουν επικυρωθεί. Είναι μια καλή ευκαιρία για να συζητηθεί στη Βουλή και το ύψος του ελλείμματος που παραλάβαμε και τις συνθήκες που το διαμόρφωσαν. Εγώ προσωπικά και η κυβέρνηση θα παράσχει όλα τα στοιχεία που υπάρχουν για να σταματήσει να ποινικοποιείται η αλήθεια».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr