«Υπάρχουν σήμερα και οι νοσταλγοί του Μανιαδιάκη και του Μεταξά αλλά σήμερα υπάρχει και η σύγχρονη τρομοκρατία», επέμεινε η κ. Παπαρήγα και ζήτησε «υπηρεσιακή κυβέρνηση προκειμένου να προχωρήσει στη διεξαγωγή των εκλογών και τίποτε άλλο».
Η δανειακή σύμβαση πρέπει να καταψηφιστεί, είπε η κ. Παπαρήγα, εκτιμώντας ότι «ήγγικεν η ώρα, οι ευρωπαϊκές καπιταλιστικές δυνάμεις να βγάλουν χώρες έξω από την ευρωζώνη», αλλά, όπως τόνισε, «εμείς πρέπει να φύγουμε με τη θέληση μας και ο εγχώριος πλούτος να περάσει στα χέρια του λαού».
Αναφερόμενη στο δημοψήφισμα αναρωτήθηκε αν είναι αυτό που τρομοκράτησε την Μέρκελ και τον Σαρκοζί ή είναι η προϊούσα κρίση σε όλη την ευρωζώνη και η όξυνση των αντιθέσεων που δημιουργεί ακόμη και τη βάση της διάσπασης της ευρωζώνης.
Για τη διαχείριση της κρίσης, δεν απέκλεισε ο κ. Παπανδρέου «να ενεπλάκη στις αντιθέσεις από τη μία πλευρά του Ατλαντικού και από την άλλη», ενώ αναφερόμενη στη στάση της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά σχολίασε ότι αποκαλύφθηκε με τη θέση που διατύπωσε για τη δανειακή σύμβαση και το σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης.
«Εμείς απευθυνόμαστε στο λαό και του λέμε ότι θα είναι κρίμα αν δεν πάρει την υπόθεση στα χέρια του και αν δεν επιταχυνθεί η ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος», είπε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, εκτιμώντας ότι το επόμενο διάστημα θα ενισχυθεί ο αντικομουνισμός.
«Εκλογές εδώ και τώρα»
«Να διαλυθεί άμεσα η βουλή, εκλογές εδώ και τώρα από υπηρεσιακή κυβέρνηση», δήλωσε νωρίτερα, η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, τονίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη να παρέμβει ο ελληνικός λαός «διότι αυτό που ψήνεται ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για να δημιουργηθεί μια μεταβατική κυβέρνηση ένα πράγμα σημαίνει: ότι αυτή η κυβέρνηση θα φέρει στη Βουλή για να ψηφιστεί η σύμβαση πτώχευσης της Ελλάδας -δεν είναι η δανειακή σύμβαση- η οποία συνεπάγεται αλλεπάλληλα νέα άγρια μέτρα».
Η κ. Παπαρήγα υποστήριξε ότι δεν έχει το δικαίωμα αυτή η Βουλή να πάει το λαό στις εκλογές, έχοντας ψηφίσει προκαταβολικά τη δανειακή σύμβαση και πρόσθεσε ότι το επιχείρημα ότι πρέπει να ψηφιστεί η σύμβαση για να πάρουμε την έκτη δόση δεν στέκει καθόλου, είπε και εξήγησε: «Από δω και μπρος, αν δεν υπάρχει μία ουσιαστική αλλαγή της κατάστασης, αν ο λαός δεν παρέμβει για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, κάθε 2 - 3 μήνες θα ζούμε με το ίδιο βιολί. Με το φαύλο κύκλο: Ψηφίστε μέτρα τα οποία φέρνουν τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού σε φτώχεια, ψηφίστε την πτώχευση του λαού για να σωθεί η πλουτοκρατία και πάλι με κερασάκι την 7η, την 8η, την 9η και τη 10η δόση. Μόνο υπηρεσιακή κυβέρνηση σήμερα χρειάζεται. Το πώς θα δημιουργηθεί η υπηρεσιακή αυτά τα προβλέπουν οι νόμοι και οι κανονισμοί».
Σήμερα ο λαός πρέπει να ξεπεράσει φοβίες, είπε η κ. Παπαρήγα υπογραμμίζοντας ότι «αυτοί που τον φοβίζουν και του στέλνουν τελεσίγραφα είναι οι γνήσιοι εκπρόσωποι του κεφαλαίου. Είτε είναι χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο, είτε είναι εμπορικό κεφάλαιο καθαρά, είτε είναι βιομηχανικό, είναι οι εκπρόσωποι των μονοπωλίων της Ευρώπης και της Ελλάδας. Αυτοί που στέλνουν τα τελεσίγραφα είτε είναι εγχώρια κόμματα, είτε είναι ευρωπαϊκά κράτη και ευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις, είναι αυτοί οι οποίοι ένα στόχο έχουν: Να ξεριζώσουν όλες τις κατακτήσεις των λαών, που ήδη ελάχιστες έχουν μείνει».
Η κ. Παπαρήγα είπε ακόμη ότι οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση σχηματιστεί-πλην της υπηρεσιακής για να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές - ανεξάρτητα αν την προβλέπει ο νόμος «είναι μία κυβέρνηση παράνομη κυριολεκτικά. Με την εξής έννοια, ότι θα φέρει για ψήφιση στη Βουλή και δυστυχώς η Βουλή θα τη ψηφίσει, μια δανειακή σύμβαση η οποία θα δεσμεύει το λαό για πέντε, δέκα και δεκαπέντε χρόνια».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr