Παράλληλα, παραμένουν πολύ χαμηλά τα επίπεδα δημοτικότητας των δύο μεγαλύτερων κομμάτων, καθώς οι έλληνες πολίτες, οι οποίοι παλαιότερα προτιμούσαν ισχυρές μονοκομματικές κυβερνήσεις, τώρα δηλώνουν ότι προτιμούν μια οικουμενική κυβέρνηση (56,6%), έναντι ενός ποσοστού 23,6% που προτιμά να έχει αυτοδυναμία το πρώτο σε ψήφους κόμμα και ενός ποσοστού 8,7% που επιθυμεί μια συνεργασία των δύο μεγαλύτερων κομμάτων.
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ εξακολουθεί να προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 21,7% έναντι 20,1% της ΝΔ. Στην ερώτηση ποιο κόμμα πιστεύουν ότι θα κερδίσει τις εκλογές, αν αυτές διεξαχθούν πριν από το καλοκαίρι, το ΠαΣοΚ προηγείται καθαρά με 46,8% έναντι 18% του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το Κ.Κ.Ε. διατηρεί τις δυνάμεις του συγκεντρώνοντας ένα ποσοστό 8,5%, όπως και ο ΛΑΟΣ με 5,8% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,1%. Παρά την αποσυσπείρωση των δύο μεγαλύτερων κομμάτων, κανένα άλλο κόμμα δεν συγκεντρώνει ποσοστό άνω του 3%. Αυτό είναι και το μοναδικό εύρημα που μπορεί να δημιουργήσει μια αχτίδα αισιοδοξίας στα δύο μεγαλύτερα κόμματα, που μπορούν να ελπίζουν στη μεγαλύτερη μερίδα της αδιευκρίνιστης ψήφου, η οποία αγγίζει το 30,1%.
Αιτιολογώντας την απογοήτευσή τους, οι πολίτες δηλώνουν εντελώς απαισιόδοξοι σε ποσοστό 45,5% όταν ερωτώνται αν θα μπορέσει η χώρα να ξεπεράσει την κρίση και λίγο αισιόδοξοι σε ποσοστό 37,1%. Ταυτόχρονα δηλώνουν καθόλου ή λίγο ικανοποιημένοι από το έργο της κυβέρνησης σε ποσοστό 88,8% και σε ποσοστό 79,5% καθόλου ή λίγο ικανοποιημένοι από το έργο του κ. Γ. Παπανδρέου. Την ίδια στιγμή όμως δηλώνουν καθόλου ή λίγο ικανοποιημένοι από την αντιπολίτευση που ασκεί η ΝΔ το 92,7% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση και σε ποσοστό 81,6% καθόλου ή λίγο ικανοποιημένοι από την πολιτική παρουσία του κ. Αντ. Σαμαρά. Μάλιστα, στο ερώτημα ποιον θεωρούν καταλληλότερο για πρωθυπουργό ο κ. Γ. Παπανδρέου προηγείται με 31,6% έναντι 24,7% του κ. Σαμαρά.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr