Στο ερώτημα πώς κρίνουν την απόφαση του κ. Καραμανλή για πρόωρες εκλογές, το 62,0% των ερωτηθέντων απάντησε «Θετικά/Μάλλον θετικά» και το 37,2% «Αρνητικά/Μάλλον αρνητικά». Αντίστοιχα είναι τα ποσοστά μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ (61% έναντι 39%) και λίγο υψηλότερα μεταξύ εκείνων του ΠΑΣΟΚ (70% έναντι 30%).
Στο ερώτημα ως προς το εάν έπεισε ο πρωθυπουργός με την επιχειρηματολογία που χρησιμοποίησε για την προσφυγή στις κάλπες, το 30,2% απάντησε «Ναι/Μάλλον ναι» και το 62,6% «Όχι/Μάλλον όχι». Μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ το 55,7% πείστηκε από την επιχειρηματολογία και το 37,2% όχι, ενώ μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ η συντριπτική πλειοψηφία (82%) δηλώνει ότι δεν πείστηκε.
Στο ερώτημα εάν πρέπει να δοθεί στον κ. Καραμανλή η δυνατότητα να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή για να λάβει διαρθρωτικά μέτρα για την οικονομία -άξονες που έθεσε ως βασικές προτεραιότητες ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του- το 30,4% συμφωνεί να του δοθεί η δυνατότητα και το 67,7% πιστεύει να μην του δοθεί. Μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ το 60% λέει να του δοθεί και το 36,7% όχι. Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ σχεδόν ομονοούν (91,8%) να μην του δοθεί η δυνατότητα.
Τέλος στο ερώτημα εάν είναι καλύτερο για τη χώρα να προκύψει μετά τις εκλογές αυτοδύναμη κυβέρνηση ή κυβέρνηση συνεργασίας, το 61,8 τάσσεται υπέρ της αυτοδυναμίας και το 35,4 υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας.
Οι ψηφοφόροι της ΝΔ επιθυμούν αυτοδύναμη κυβέρνηση σε ποσοστό 62,7% και κυβέρνηση συνεργασίας σε ποσοστό 34,4%, αυτοί του ΠΑΣΟΚ επιθυμούν αυτοδύναμη κυβέρνηση σε ποσοστό 76,6% και κυβέρνηση συνεργασίας σε ποσοστό 22,8% και αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ αυτοδύναμη κυβέρνηση σε ποσοστό 36,7% και κυβέρνηση συνεργασίας σε ποσοστό 63,3%.
Τ.Λ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr