Στις επιστολές του, μεταξύ άλλων, ο κ. Σιούφας υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα διαχρονικά κατέβαλε και καταβάλλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να εξευρεθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση με τη γείτονα χώρα στο πλαίσιο του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών. Τονίζει ότι η Ελλάδα προσέρχεται, διαχρονικά, στις διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών, επιδεικνύοντας καλή πίστη και εποικοδομητικό πνεύμα, αποδεχόμενη λύση που θα προβλέπει μια σύνθετη ονομασία, με γεωγραφικό προσδιορισμό και θα ισχύει έναντι όλων.
Με τις επιστολές ο κ. Σιούφας απέστειλε στους ομολόγους του υπόμνημα με τις ελληνικές θέσεις, καθώς και την επιστολή που απέστειλαν, στις 18 Μαΐου 2009, 200 ακαδημαϊκοί από όλον τον κόσμο προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Μπαράκ Ομπάμα, στην οποία καταγράφονται για μια ακόμη φορά τα πραγματικά ιστορικά γεγονότα, που επιβεβαιώνουν πλήρως τις ελληνικές θέσεις. Ο αριθμός των 200 ακαδημαϊκών, που αρχικά υπέγραψε την προαναφερόμενη επιστολή, φτάνει σήμερα τους 346 από όλο τον Κόσμο.
Στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα, ο κ.Σιούφας αναφέρει:
''Αγαπητέ Πρόεδρε Ομπάμα,
Εμείς, οι υπογράφοντες μελετητές της Ελληνο-Ρωμαϊκής αρχαιότητας, με όλο το σεβασμό, σας απευθύνουμε έκκληση να παρέμβετε προκειμένου να απομακρύνετε αρκετά από τα συντρίμμια ιστορικής φύσεως που άφησε πίσω της η προηγούμενη αμερικανική κυβέρνηση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Στις 4 Νοεμβρίου 2004, δύο ημέρες μετά την επανεκλογή του Προέδρου Τζορτζ Μπους, η αμερικανική κυβέρνηση μονομερώς αναγνώρισε τη «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Η πράξη αυτή όχι μόνο ακύρωσε τη γεωγραφική και ιστορική αλήθεια, αλλά συνάμα εξαπέλυσε μία επικίνδυνη επιδημία ιστορικού ρεβιζιονισμού, της οποίας το πιο εμφανές σύμπτωμα είναι η κατάχρηση από την κυβέρνηση των Σκοπίων του πιο διάσημου εκ των Μακεδόνων, του Μέγα Αλέξανδρου.
Πιστεύουμε ότι η απερισκεψία αυτή έχει υπερβεί τα εσκαμμένα και πως οι Η.Π.Α. δεν έχουν κανένα λόγο να υποστηρίζουν την υπονόμευση της ιστορίας. Ας εξετάσουμε τα δεδομένα.
Η συγκεκριμένη χώρα, με τη σύγχρονη της πρωτεύουσα, τα Σκόπια, αποκαλείτο Παιονία στην αρχαιότητα. Τα όρη Βόρας (Καϊμακτσαλάν) και Όρβηλος (τα οποία αποτελούν σήμερα το βορειότερο σύνορο της Ελλάδος) αποτελούν ένα φυσικό όριο το οποίο χώριζε και χωρίζει τη Μακεδονία από τη βόρειο γείτονά της. Το μόνο πραγματικό σημείο σύνδεσης βρίσκεται κατά μήκος του ποταμού Αξιού/Βαρδάρη, αλλά ακόμα και αυτή η κοιλάδα «δεν αποτελεί γραμμή επικοινωνίας», επειδή χωρίζεται από φαράγγια.
Παρότι αληθεύει πως οι Παίονες καθυποτάχθηκαν από το Φίλιππο Β, πατέρα του Αλέξανδρου, το 358 π.Χ., δεν ήταν Μακεδόνες και δεν κατοικούσαν στη Μακεδονία. Κατά τον ίδιο τρόπο, οι Αιγύπτιοι για παράδειγμα, οι οποίοι καθυποτάχθηκαν από τον Αλέξανδρο, μπορεί να κυβερνούνταν από Μακεδόνες, συμπεριλαμβανομένης της ξακουστής Κλεοπάτρας, αλλά δεν υπήρξαν ποτέ Μακεδόνες οι ίδιοι και η Αίγυπτος δεν αποκαλείτο ποτέ Μακεδονία.
Μάλιστα, η Μακεδονία και οι Έλληνες Μακεδόνες κατοικούν εδώ και 2.500 χρόνια τουλάχιστον στα εδάφη της σύγχρονης Ελληνικής επαρχίας της Μακεδονίας. Το ίδιο είδος σχέσης ισχύει και για την Αττική και τους Έλληνες Αθηναίους, το ’ργος και τους Έλληνες του ’ργους, την Κόρινθο και τους Έλληνες Κορίνθιους κ.ο.κ.
Δεν κατανοούμε πώς οι σύγχρονοι κάτοικοι της αρχαίας Παιονίας, οι οποίοι μιλούν Σλάβικα γλώσσα η οποία καλλιεργήθηκε στα Βαλκάνια περίπου μία χιλιετία μετά το θάνατο του Αλέξανδρου μπορούν να τον διεκδικούν ως εθνικό τους ήρωα. Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν εξολοκλήρου και αδιαμφισβήτητα Έλληνας. Ο προ-προ-προπάππους του, Αλέξανδρος Α, συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου η συμμετοχή επιτρεπόταν μόνο σε Έλληνες.
Ακόμα και πριν από τον Αλέξανδρο Α, οι Μακεδόνες τοποθετούσαν τις προγονικές τους ρίζες τους στο ’ργος και πολλοί από τους βασιλείς τους χρησιμοποιούσαν την κεφαλή του Ηρακλή του κατεξοχήν Έλληνα ήρωα στα νομίσματά τους.
Ο Ευριπίδης ο οποίος απεβίωσε και ενταφιάστηκε στη Μακεδονία έγραψε το θεατρικό του έργο Αρχέλαος προς τιμήν του θείου Φίλιππου, πατέρα του Αλέξανδρου
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr