Και τι βρήκε να πει; Oτι το νοσοκομείο δεν ακολούθησε την εφαρμογή των οδηγιών, που δόθηκαν πρόσφατα στις διοικήσεις για τη λειτουργία των νοσοκομείων σε ημέρες, που αυτά εφημερεύουν. ότι το σύστημα υποδοχής στο συγκεκριμένο νοσοκομείο πάσχει και ότι χρειάζεται άμεσα να γίνουν παρεμβάσεις από τη διοίκηση. Κάλεσε, μάλιστα, σε απολογία τον Διοικητή του νοσοκομείου για τις ελλείψεις στον τομέα της υποδοχής και εξυπηρέτησης των ασθενών. Διαπίστωσε δε πως τα περισσότερα περιστατικά δεν ήταν σημαντικά και ότι θα μπορούσαν να είχαν αντιμετωπιστεί σε πρωτοβάθμιο επίπεδο, ενώ υποσχέθηκε πως αμέσως μετά το Πάσχα θα φέρει νομοθετική ρύθμιση, με την οποία καθιερώνεται η Πρωτοβάθμια Φροντίδα, ώστε τα μεγάλα νοσοκομεία να αντιμετωπίζουν τα πραγματικά βαριά περιστατικά.
Έβαλα ακριβώς την είδηση για να διαπιστώσετε και μόνοι σας πως ο κ. Αβραμόπλουλος πραγματικά ζει σε άλλη χώρα. Μην βιαστείτε να με κατηγορήσετε πως σας βάζω λόγια στο στόμα, αλλά θεωρώ πως μας θεωρεί ηλίθιους.
Κατ αρχήν, τώρα θυμήθηκε ο κ. Αβραμόπουλος τις ξαφνικές επισκέψεις στα νοσοκομεία που πάσχουν: Εκτός και εάν θεωρεί επισκέψεις, αυτές όπου οι κάμερες ειδοποιημένες, για επικοινωνιακούς λόγους, έχουν φθάσει πρώτες ώρες πριν. Αλλωστε το ότι πρόσφατα έδωσε οδηγίες αποκαλύπτει πως τοσο καιρό δεν είχε κάνει τίποτα.
Τώρα τον έπιασε ο καϋμός για το Τζάνειο; H μήπως τους την είχε φυλαγμένη, καθώς το προσωπικό του Τζανείου, ήταν αυτό που είχε βγει στα φανάρια του Πειραιά, κάνοντας τους ζητιάνους προκειμένου να δείξει στο πανελλήνιο το τι επικρατεί στο μεγαλύτερο Νοσοκομείο του Πειραιά;
Και ας πάμε στην ουσία. Διαπίστωσε λέει τις ελλείψεις. Τόσα χρόνια του πήρε; Αλήθεια πότε βρέθηκε τελευταία φορά ο ίδιος ή κάποιο μέλος της οικογενείας του σε δημόσιο νοσοκομείο; Εκτός και όταν βρέθηκε, λειτούργησε το υπουργιλίκι, δηλαδή πρώτη θέση, άριστη εξυπηρέτηση, κι έτσι κανείς δεν είδε κανείς δεν πρόσεξε.
Το χειρότερο όμως και το πιο επικίνδυνο κατά την άποψη μου είναι, πως εξέφρασε την άποψη πως τα περισσότερα περιστατικά δεν ήταν σημαντικά και ότι θα μπορούσαν να είχαν αντιμετωπιστεί σε πρωτοβάθμιο επίπεδο και ότι υποσχέθηκε πως αμέσως μετά το Πάσχα θα φέρει νομοθετική ρύθμιση, με την οποία καθιερώνεται η Πρωτοβάθμια Φροντίδα, ώστε τα μεγάλα νοσοκομεία να αντιμετωπίζουν τα πραγματικά βαριά περιστατικά.Αυτό παραπάει. Γιατί δείχνει πως δεν έχει ιδέα για το πώς δουλεύει η πρωτοβάθμια περίθαλψη.
Κατ αρχήν στα μαύρα μεσάνυχτα αν σου τύχει κάτι σοβαρό, αλλά ακόμη και την ημέρα, άντε να βρεις τον γιατρό του ταμείου σου και αν τον βρεις κανείς δεν αποκλείει ότι δεν θα σε στείλει στο νοσοκομείο. Τι εξοπλισμό έχει ο απλός γιατρός, τι εξετάσεις και το κυριότερο πόσο γρήγορα μπορεί να σου τις προσφέρει ο οικογενειακός σου γιατρός;
Εκτός και εάν πρωτοβάθμια περίθαλψη εννοεί τα Κέντρα Υγείας. Έχει τέτοια ο νομός Αττικής και δεν το ξέρουμε; Και εάν έχει, μπορούν να καλύψουν όλες τις περιπτώσεις; H ο απλός ειδικευόμενος παθολόγος θα κάνει τον πνευμονολόγο, τον ωτορινολαρυγγολόγο, τον ορθοπεδικό και δεν ξέρω τι άλλο;
Ξέρει ο κ. Υπουργός πως ακόμη και ο οικογενειακός γιατρός, λόγω των εσωτερικών κανονισμών των ταμείων δεν μπορεί να συνταγολογήσει για όλες τις περιπτώσεις και πρέπει να σε παραπέμψει στον ειδικό,στο τοπικό υποκατάστημα του Ταμείου σου, όπου θα είσαι τυχερός αν σε πάρουν για έκτακτο αλλειώς μπορεί να περιμένεις μέρες. Αλλά μια που μιλάμε για έκτακτα περιστατικά, πόσα υποκαταστήματα δουλεύουν νύχτα; Η στις κλινικές του ΙΚΑ θα πάς ή στο Δημόσιο Νοσοκομείο.
Αλλά για να τα ξέρει αυτά ο κ. Αβραμόπολουλος, αφενός θα έπρέπε να μιλάει με τη συνάδελφο του κυρία Πετραλιά, για το τι συμβαίνει στην πρωτοβάθμια περίθαλψη των ασφαλιστικών οργανισμών και αφετέρου θα έπρεπε να βγαίνει πολύ πιο συχνά και χωρίς κάμερες ή θα έπρεπε να έχει στείλει του συνεργάτες του ανώνυμα να δουν και να ρεπορτάρουν τα χάλια. Αλλά αυτό λέγεται εξωστρέφεια.
Αλλά ο κ. Α
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr