Μεταξύ άλλων στη συνέντευξή του ο Πέτρος Τατούλης σημειώνει: «Ο πρωθυπουργός είναι απόλυτα και πρωταρχικά υπεύθυνος για όλες τις κυβερνητικές επιλογές, πολιτικές και προσώπων. [...] Όσοι τώρα εμφανίζουν τον κ. πρωθυπουργό ως έρμαιο συμβουλατόρων και επίδοξων υπονομευτών, προφανώς δεν τον γνωρίζουν καθόλου καλά και ασφαλώς τον υποτιμούν. Έχει άποψη και γνώση από την πρώτη κιόλας στιγμή».
Και συνεχίζει: «Τα νεοδημοκρατικά δεινά επηρεάζουν τόσο τον κ. Καραμανλή -λόγω της ταύτισης του ονόματος με το κόμμα- που ο ίδιος κινδυνεύει να ταυτιστεί με τις κακές επιλογές κάποιον στελεχών του. Κινδυνεύει, δηλαδή, να χαρακτηριστεί όχι ανίκανος, αλλά συνυπεύθυνος. Από πολιτικής άποψης φυσικά».
Ο Π.Τατούλης υπογραμμίζει ακόμη: «Αν ο πρωθυπουργός πιστεύει, ωστόσο, ότι είναι όμηρος, δεν έχει παρά να καταγγείλει με ονοματεπώνυμο τους απαγωγείς του. Η παράταξη διαθέτει ακόμη θαρραλέες δυνάμεις που θα συνδράμουν στην απελευθέρωσή του. Πολιτικά μιλώ πάντα».
Ο βουλευτής της ΝΔ απαντά και στην προσπάθεια του πρωθυπουργού να δώσει τέλος στο «γαλάζιο αντάρτικο», λέγοντας: «Η εσωστρέφεια σε ένα κόμμα δεν τελειώνει ούτε με εντολές, ούτε με κραυγές. Τελειώνει μόνο με πολιτικές που την υπερβαίνουν».
Επιπλέον, ο κ. Τατούλης απορρίπτει το δίλλημα «Καραμανλής ή χάος», που πρώτος έθεσε ο υπουργός Παιδείας Ευρ.Στυλιανίδης, παρατηρώντας: «Θεωρώ εξαιρετικά επικίνδυνα τα διλλήματα τα οποία αντί να θωρακίσουν τη δημοκρατία, τελικώς συμβάλλουν στην εξόντωσή της. Είμαι κάθετα αντίθετος σε συνθηματολογίες του τύπου "Καραμανλής ή χάος" ή ότι δήθεν "κυβερνήσεις συνεργασίας δεν μπορούν να υπάρξουν στην Ελλάδα"».
Επίσης, ο βουλευτής της ΝΔ παρατηρεί ότι τα δύο μεγάλα κόμματα δεν μπορούν να εμπνεύσουν τον κόσμο, όπως στο παρελθόν, ενώ για το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος, σημειώνει πως αν οι πολιτικοί φορείς δεν επανιδρυθούν για να εκφράσουν την ελπίδα, θα αναδυθούν νέοι παίκτες, που θα προέρχονται μέσα από την κοινωνία.
Ο κ. Τατούλης απορρίπτει την άποψη ότι ένας ανασχηματισμός θα ανατρέψει την εικόνα της κυβέρνησης, αναφέροντας: «Όταν δεν υπάρχουν κριτήρια αξιοκρατίας μέσα στα κόμματα, όταν δεν υπάρχει κλίμακα αξιολόγησης και βέβαια δεν είναι ξεκάθαρο σε όλους και από όλους που θέλουμε να πάμε και με ποια μέσα θα το επιτύχουμε, τότε κανένας ανασχηματισμός δεν θα έχει νόημα».
Σχετικά με τον Θ.Ρουσόπουλο -του οποίου την παραίτηση είχε ζητήσει στο παρελθόν ο κ. Τατούλης- και τις υποθέσεις διαφθοράς που βρίσκονται στα φώτα της δημοσιότητας, ο βουλευτής Αρκαδίας της ΝΔ υπογραμμίζει: «Αν δεν αλλάξουν οι λογικές και οι τακτικές, τότε οι απομακρύνσεις δεν σηματοδοτούν τίποτα. [...] Κάποιος πρέπει να παραιτείται ή να απομακρύνεται μέχρι ο λαός να ξεχάσει και στην πρώτη ευκαιρία να επανακάμψει σαν να μην έχει τίποτα συμβεί ή να απομακρυνθεί και ανενόχλητος να απολαμβάνει την κοινωνική καταξίωση και τα αμύθητα πλούτη της θητείας του; Ας είμαστε λίγο σοβαροι».
Και καταλήγει, απαντώντας στο επιχείρημα της κυβέρνησης «πρώτα να κρίνει η Δικαιοσύνη»: «Σε ποιες από τις φοβερές υποθέσεις που έχουν συγκλονίσει τον τόπο απέδωσε τελικά ποινικές ευθύνες ή αν δεν εξευρέθησαν, στη συνέχεια αποδόθηκαν πολιτικές ευθύνες έστω. Σε καμία υπόθεση».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr