• ΓΔ: 00
  • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
  • FTSE ΧΑ MID CAP0
  • Τζίρος0
  • €/$ 0 €/£ 0
    BTC 0 ETH 0 XRP 0
Image on Reporter.gr
0
0
  • Nasdaq00%
  • S&P 50000%
  • CAC 4000%
  • DAX00%
  • FTSE 10000%
  • Nikkei 22500%

(upd) Κορυφώνεται η πολιτική κόντρα για το Βατοπαίδιο

18:47 - 14 Οκτ 2008 | Οικονομία
Νέες εξελίξεις μονοπωλούν την εγχώρια πολιτική σκηνή, με αφορμή και πάλι το σκάνδαλο της Μονής Βατοπαιδίου. Μετά την παραίτηση δύο δικαστικών λειτουργών, που αρνήθηκαν να χειριστούν την υπόθεση, τη μη αποδοχή τους από την κυβέρνηση και τη νέα επιστολή Εφραίμ, είχαν σαν αποτέλεσμα την εκ νέου παρέμβαση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου, ο οποίος έκανε λόγο για «χειραγώγηση της Δικαιοσύνης».

Αναλυτικότερα, το μεσημέρι δεν έγιναν δεκτές από τον υπουργό Δικαιοσύνης οι παραιτήσεις των δύο εισαγγελέων που ερευνούν την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου. Κατά πληροφορίες, οι δύο εισαγγελείς είχαν συμπεράνει πως υπάρχουν πολιτικές ευθύνες υφυπουργών.

Την παραίτησή τους υπέβαλλάν οι δύο εισαγγελείς που είχαν αναλάβει την υπόθεση του Βατοπεδίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας γιατί ο προϊστάμενος της εισαγγελίας τους έβαλε «καπέλο» τρίτο εισαγγελέα. Πρόκειται για τον κ. Η. Κολιούση και την κυρία Ελένη Σωτηροπούλου,

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις οι δύο εισαγγελείς θεωρούσαν ότι η υπόθεση έπρεπε να παραπεμφθεί στη βουλή διότι υπήρχαν στοιχεία εμπλοκής υφυπουργών κι υπουργών της Κυβέρνησης.

Οι δύο εισαγγελείς φαίνεται ότι παραιτούνται ταυτόχρονα και από το δικαστικό σώμα. Το γεγονός αναμένεται να προκαλέσει εξελίξεις.

Από τη μεριά του ο κ. Γιώργος Παπανδρέου έκανε λόγο για παρέμβαση-πραξικόπημα στη Δικαιοσύνη, που «δεν έχει προηγούμενο στη μετά τη Χούντα ιστορία μας» και πρόσθεσε πως το κόμμα του τιμά «τους εισαγγελείς που αρνήθηκαν την ωμή παρέμβαση των κυβερνητικών εντολοδόχων με στόχο τη συγκάλυψη απαράδεκτων, αδιαφανών και παράνομων πράξεων».

«Αν η κυβέρνηση λειτουργούσε με τις στοιχειώδεις αρχές της Δημοκρατίας θα είχαν παραιτηθεί προ πολλού οι πολιτικές ηγεσίες όλων των εμπλεκόμενων υπουργείων» πρόσθεσε, υποστηρίζοντας πως «η κυβέρνηση βουλιάζει κάτω από το βάρος των πράξεών της, συνεχίζει τις προσπάθειες συγκάλυψης των ευθυνών της».

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ακόμη πως το κυβερνών κόμμα «οφείλει να δεχθεί την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση προανακριτικών και εξεταστικών επιτροπών για κάθε εκρεμούσα υπόθεση διαφθοράς και σκανδάλων των τελευταίων ετών». «Ας είναι αυτή η τελική της πράξη ώστε να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές λύτρωσης και όχι σε εκλογές παραγραφής» συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας πως την ανάγκη μιας υπεύθυνης ηγεσίας «ώστε να μπορέσουμε να βγάλουμε τη χώρα από τη μεγαλύτερη πολιτική κρίση των τελευεταίων ετών».

Τέλος, αιχμές προς όλους και όλα αφησε ο Αρχιμανδρίτης Εφραίμ στη νέα του επιστολή, με την οποία ανέλυσε βήμα προς βήμα την εμπλοκή των κυβερνώντων από το 1994 μέχρι σήμερα.

Η επιστολή του είναι η ακόλουθη:

«Διανύουμε δη τν δεύτερο μήνα π τότε πο ερ Μεγίστη Μον Βατοπαιδίου κα πογραφόμενος Καθηγούμενος Ακολουθήστε το reporter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr
Reporter.gr on Google News

Image on Reporter.gr Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman