Αναφερόμενος αρχικά στην παραλία Κέρος στη Λήμνο, εξήγησε στο Mega: «Όταν εννοούμε απάτητες παραλίες δεν θεωρούμε ότι απαγορεύεται το κολύμπι. Οποιοσδήποτε μπορεί να πάει να κάνει το μπάνιο του, απλά απαγορεύεται η επιχειρηματική δραστηριότητα. Στη συγκεκριμένη παραλία υπήρχαν όλα αυτά τα χρόνια επιχειρηματικές και αθλητικές δραστηριότητες. Δεν απαγορεύουμε στους λουόμενους να κάνουν την αθλητική τους δραστηριότητα, απαγορεύεται όμως να εγκαθίστανται διάφοροι εξοπλισμοί στις Αμμοθίνες που είναι πίσω από την παραλία και είναι προστατευόμενες.
Ακριβώς επειδή υπάρχει μια ιδιαιτερότητα στη συγκεκριμένη παραλία και επειδή καταλαβαίνουμε την ανάγκη αυτή η παραλία να συνεχίζει να λειτουργεί με τον τρόπο που λειτουργούσε, πάντα σεβόμενοι το περιβάλλον και τους κανόνες της χώρας, εξετάζουμε πώς μπορεί να βρεθεί μια δίκαιη λύση και για τους επιχειρηματίες εκεί. (…) Θα βρούμε μια μέση λύση, χωρίς όμως να αλλοιώνουμε την ουσία του νόμου».
Ο κ. Τσάπαλος είπε ακόμα ότι «δεν έχουμε διώξει κανέναν επιχειρηματία από παραλία που δραστηριοποιούνταν μέχρι πρότινος παρά μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις απάτητων παραλιών όπου σταματήσαμε να επιτρέπουμε οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα. Φέτος, επειδή έγιναν ηλεκτρονικά οι δημοπρασίες των παραλιών, εκεί που περιμέναμε 1.200 επιχειρηματίες να έρθουν να ανοίξουν παραλίες και να εγκατασταθούν, έχουμε ξεπεράσει τους 1.900. Η διαδικασία έγινε πλήρως διαφανής και αδιάβλητη».
Σχετικά με τους ελέγχους, τόνισε: «Τις τελευταίες 5 ημέρες κάναμε μια πολύ μεγάλη εξόρμηση στις 14 κορυφαίες παραλίες όσον αφορά τις καταγγελίες. Χαλκιδική, Ρόδο, Αίγινα, Πρέβεζα, Αττική. Σε γενικές γραμμές η εικόνα είναι πολύ πιο βελτιωμένη σε σχέση με το παρελθόν, ωστόσο εντοπίσαμε σοβαρές παραβάσεις.
Το Υπουργείο και η κυβέρνηση δε θα κάνει πίσω στις παραλίες. Μέσα στις επόμενες ημέρες ξεκινούν οι πτήσεις drones σε νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr