Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 F, σημείωσε ότι «όταν τελειώσει η περίοδος των πυρκαγιών και κάνουμε ταμείο του τι συνέβη, προφανώς ο Πρωθυπουργός ως ο έχων τη συνταγματική ευθύνη θα κρίνει τι πήγε καλά και τι δεν πήγε καλά».
«Δεν μπορώ να σας το πω εγώ γιατί δεν έχω ούτε την επιχειρησιακή ευθύνη ούτε τη γνώση. Αυτό που μπορώ να σας πω με βεβαιότητα είναι ότι το φαινόμενο των πυρκαγιών δεν είναι μόνο ελληνικό δηλαδή βλέπουμε να έχουν γίνει στις γειτονικές μας χώρες φοβερά πράγματα», υπογράμμισε.
Αναφορικά με το άνοιγμα της πλατφόρμας για τις αιτήσεις του επιδόματος για τους πυρόπληκτους εργαζόμενους, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε: «Έχουμε βγάλει μια αναλυτική υπουργική απόφαση οι επιχειρήσεις που έχουν πάθει ζημιά από τις πυρκαγιές μπορούν να μπουν να βάλουν σε αναστολή τους εργαζομένους τους και να πάρουν τα 534 € έως τρεις μήνες».
«Η Ρόδος έπαθε πραγματική ζημιά στο τουριστικό της προϊόν, εκεί υπήρξε πραγματική πτώση στις αφίξεις και υπήρξε πραγματική απώλεια τουριστών άρα υπάρχει και πίεση στις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους η κυβέρνηση και το κράτος είναι στο πλάι τους, αυτό είναι το μήνυμα»
«Είναι ένα πρόβλημα που το βλέπουμε και παρεμβαίνουμε σε πρώτο χρόνο για να βοηθήσουμε να λυθεί. Προσωπικά ειμαι πολύ αισιόδοξος ότι σε ένα δεκαπενθήμερο το πολύ από σήμερα θα έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Στη Ρόδο έχουν επανέλθει οι τουρίστες αλλά και για αυτό το δεκαπενθήμερο δεν τους αφήνουμε μόνους τους. Εγώ έχω πει ότι θα πάω με την οικογένεια μου διακοπές εκεί και θα πάω μάλιστα και στην περιοχή που κάηκε. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα με αυτό, να πάμε να στηρίξουμε τη Ρόδο φέτος», υπογράμμισε.
Σε ό,τι αφορά στην ανεργία και ταυτόχρονα στην έλλειψη υπαλλήλων στις επιχειρήσεις, ο υπουργός σημείωσε ότι «είναι ένα ελληνικό παράδοξο αυτό, οι επιχειρήσεις τουρισμού δεν βρίσκουν υπαλλήλους, οι επιχειρήσεις εστίασης δεν βρίσκουν υπαλλήλους, οι οικοδομικές επιχειρήσεις δεν βρίσκουν υπαλλήλους, οι αγροτικές επιχειρήσεις δεν βρίσκουν υπαλλήλους αλλά η ανεργία παραμένει σταθερά πάνω από το 10%. Είναι ένα ελληνικό παράδοξο εδώ οι επιστήμονες σκίζουν τα πτυχία τους. Είναι πολυπαραγοντική η εξήγηση, δεν έχει μια απάντηση έχει πολλές. Μια από τις κύριες αιτίες είναι η χαμηλή αμοιβή, δεν έχει κίνητρο κάποιος να πάει να δουλέψει για λίγα χρήματα διότι ειναι πολύ λίγα σε σχέση με αυτά που μπορεί να πάρει και δεν πάει».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr