Συγκεκριμένα, ο πανελλήνιος Σύλλογος Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου (ΣΥ.ΔΑΝ.Ε.Φ.) απευθύνεται με ανοιχτή του επιστολή, στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη ζητώντας του -σε πνεύμα ενότητας- νομοθετική ρύθμιση, ενώ ζητά τη δραστηριοποίηση και στήριξη προς αυτή την κατεύθυνση όλων των βουλευτών, καθώς και των αρμόδιων φορέων (Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή και Συνήγορο του Καταναλωτή).
Στην παρέμβασή τους οι δανειολήπτες υπενθυμίζουν τόσο τις διαχρονικές υποσχέσεις που έχουν λάβει από όλα τα κόμματα για νομοθετική επίλυση (έως τώρα βρίσκονται χωρίς δικαστική - νομοθετική προστασία περισσότεροι από 200.000 εμπλεκόμενοι πολίτες), όσο και τις απαντήσεις που έχει δώσει, για το Ελληνικό Κράτος, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή, μετά από ερωτήσεις στη Βουλή βουλευτών της ΝΔ, οι οποίες (απαντήσεις) επιβεβαιώνουν την ορθότητα του αιτήματος για ενεργοποίηση της διάταξης του Άρθρου 10 παρ. 21 του Ν. 2251/1994.
σ.σ. μετά από αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις υπερ των καταναλωτών, προβλέπεται η δυνατότητα του αρμόδιου υπουργού, με απόφασή του να καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις προσαρμογής της συναλλακτικής συμπεριφοράς των προμηθευτών στο δεδικασμένο αμετάκλητων δικαστικών αποφάσεων επί αγωγών καταναλωτή ή ενώσεων καταναλωτών, καθώς οι συνέπειες του δεδικασμένου έχουν ευρύτερο δημόσιο ενδιαφέρον για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και την προστασία των καταναλωτών.
Μάλιστα, όπως αναφέρουν τόσο οι δανειολήπτες όσο και νομικοί κύκλοι το σκεπτικό των εν λόγω αμετάκλητων δικαστικών αποφάσεων επιβεβαιώνεται πλέον και από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βάσει των C-776 έως 782/19 και C-609/19 της Γαλλίας, με τις οποίες το Δικαστήριο αναδεικνύει ότι τα δάνεια με ρήτρα αξίας ελβετικού φράγκου είναι δάνεια με λογιστικό δανεισμό και προκαλούν ως αποτέλεσμα την άνευ ορίων μετακύλιση του συναλλαγματικού κινδύνου στον δανειολήπτη- καταναλωτή.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr