Ο κ. Αλογοσκούφης επαναλαμβάνοντας ότι οι επιδόσεις και οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας είναι θετικές, στάθηκε στο δημόσιο τομέα, τον οποίο χαρακτήρισε το «μεγάλο ασθενή» της οικονομίας της χώρας.
«Εκτός, όμως, από τον δυναμισμό της πραγματικής οικονομίας, υπάρχει και ο δημόσιος τομέας, ο οποίος, παρά τις πρωτοβουλίες των τελευταίων χρόνων, παραμένει ο «μεγάλος ασθενής». Η Κυβέρνηση πέτυχε την προηγούμενη 3ετία μία μεγάλης έκτασης δημοσιονομική προσαρμογή. Το δημοσιονομικό έλλειμμα μειώθηκε από το 8% του ΑΕΠ το 2004 στο 2,7% το 2006. Η μείωση του ελλείμματος, για πρώτη φοράκάτω από το 3% του ΑΕΠ, οδήγησε στην έξοδο της Ελλάδας από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ωστόσο, η μείωση αυτή του ελλείμματος δεν αρκεί, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα χρόνια προβλήματα και τα χρόνια ελλείμματα του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Αυτό κάνει ακόμη πιο επιτακτική τη δεύτερη φάση της δημοσιονομικής εξυγίανσης για να αντιμετωπίσουμε τις γενεσιουργές αιτίες του δημόσιου χρέους και ναπροσαρμοσθούμε στην υποχρέωση,που έχουμε μαζί με όλες τις άλλες χώρεςτης ευρωζώνης, για την εξάλειψη των δημοσιονομικών ελλειμμάτων έως το 2010.»
«Προτεραιότητά μας στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος είναι η πλήρης εφαρμογή του νόμου 3429/2005 για τις ΔΕΚΟ και η επέκταση ανάλογων ρυθμίσεων στα νοσοκομεία, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους ΟΤΑ», τόνισε ο κ. Αλογοσκουφης, εστιάζοντας παράλληλα και στην ανάγκη έντασης των προσπαθειών για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr