Το καθεστώς εγκρίθηκε βάσει του προσωρινού πλαισίου κρατικών ενισχύσεων.
Το μέτρο θα είναι ανοικτό σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς (εκτός από τους τομείς της οικονομικής και της πρωτογενούς γεωργικής παραγωγής), που παρουσίασαν επιχειρηματική διακοπή τον Απρίλιο του 2021 λόγω της εκδήλωσης κορονοϊού. Στο πλαίσιο του καθεστώτος, η ενίσχυση θα λάβει τη μορφή άμεσων επιχορηγήσεων και θα αποτελείται από ένα σταθερό ποσό τουλάχιστον 500 ευρώ και μέγιστο 4.000 ευρώ, ανάλογα με τον αριθμό των υπαλλήλων και την περιοχή.
Η Κομισιόν διαπίστωσε ότι το ελληνικό μέτρο συνάδει με τους όρους που καθορίζονται στο προσωρινό πλαίσιο. Πιο συγκεκριμένα, η ενίσχυση δεν θα υπερβαίνει τα 270.000 ευρώ ανά εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας και 1,8 εκατ. ευρώ ανά εταιρεία που δραστηριοποιείται σε όλους τους άλλους τομείς, ενώ θα χορηγηθεί το αργότερο στις 31 Δεκεμβρίου 2021.
Επιπλέον, ενέκρινε ελληνικό πρόγραμμα ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ για την υποστήριξη εφημερίδων, περιοδικών, παρόχων υπηρεσιών περιφερειακών μέσων ενημέρωσης και ραδιοφωνικών σταθμών που επλήγησαν από την επιδημία του κορονοϊού και από τα περιοριστικά μέτρα που έπρεπε να εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση για τον περιορισμό της εξάπλωσής του, σημειώνει ανακοίνωση της Κομισιόν.
Το καθεστώς εγκρίθηκε βάσει του προσωρινού πλαισίου για τις κρατικές ενισχύσεις. Η δημόσια στήριξη θα λάβει τη μορφή άμεσων επιχορηγήσεων. Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι το ελληνικό σχήμα είναι σύμφωνο με τους όρους που καθορίζονται στο προσωρινό πλαίσιο. Συγκεκριμένα, η ενίσχυση δεν θα υπερβαίνει τα 1,8 εκατομμύρια ευρώ ανά εταιρεία και θα χορηγηθεί το αργότερο έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr