Στόχος για τον 7ο κύκλο είναι να καλυφθούν και όσοι δεν κατάφεραν να μπουν στην Επιστρεπτέα 6, δηλαδή να ενταχθούν και οι επιχειρήσεις πληττόμενων κλάδων, ακόμα και αν είχαν αύξηση τζίρου το 2020.
Προσεχώς αναμένεται και η έκδοση υπουργικής απόφασης, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα ευνοηθούν ιδιαίτερα οι επιχειρήσεις στο λιανεμπόριο, στην εστίαση και στον τουρισμό. Στόχος είναι να ενισχυθούν πάνω από 300.000 επιχειρήσεις με το 1 δισ. ευρώ που προβλέπεται να διαθέσει το εν λόγω πρόγραμμα.
Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, το ελάχιστο ποσό ενίσχυσης για τις επιχειρήσεις που είναι κλειστές θα αυξηθεί στις 8.000 ευρώ από 4.000 ευρώ στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6, ενώ το κατώτατο όριο χρηματοδότησης θα είναι τα 1.000 ευρώ.
Επίσης, θα συμπεριληφθούν οι νέες επιχειρήσεις, που έκαναν έναρξη δραστηριότητας μέσα στο 2020 χωρίς το κριτήριο της μείωσης του τζίρου, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα έχουν ενισχυθεί από τον 5ο και το 6ο κύκλο επιστρεπτέας προκαταβολής.
Η Επιστρεπτέα 7 θα μοιράσει 1 δισ. ευρώ συνολικά αντί 500 εκατ. της Επιστρεπτέας 6, διπλάσια ελάχιστη ενίσχυση 1.000 ευρώ αντί 500 ευρώ στην Επιστρεπτέα 6, ενώ θα έχει σαν βάση την σύγκριση α΄ τριμήνου Ιανουαρίου – Μαρτίου 2021 έναντι α΄ τριμήνου του 2020 και όχι έναν και μόνον μήνα όπως η Επιστρεπτέα 6 είχε τον Ιανουάριο.
Σύμφωνα με όσα προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στον ΑΝΤ1, οι καταβολές των κρατικών δανείων μέσω του 7ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής θα ξεκινήσουν στα τέλη Απριλίου.
Παράλληλα, ο κ. Σταϊκούρας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ανάλογα με τις υγειονομικές εξελίξεις να υπάρξει και 8ος κύκλος του προγράμματος, που έχει «μοιράσει» περίπου 8,5 δισ. ευρώ αποτελώντας το βασικό πυλώνα στήριξης των ΜμΕ.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr