Αυτά δήλωσε, μεταξύ άλλων, η δικηγόρος Χριστίνα Γλύκου, η οποία μίλησε στο Open για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών του νέου πτωχευτικού κώδικα.
Σύμφωνα με την κα. Γλύκου, «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο πλαίσιο προστασίας πέρα από τον Πτωχευτικό, με τις όποιες αντιρρήσεις έχουμε εκφράσει όσοι ασχολούμαστε με τα κόκκινα δάνεια, προκειμένου να προστατευτεί τελικά όντως ο δανειολήπτης».
Η ίδια επεσήμανε ότι ενώ βρισκόμαστε εν μέσω των συνεχών κυμάτων της πανδημίας και του παγώματος πολλών δραστηριοτήτων της οικονομίας, «δεν υπάρχει ένα θεσμικό και νομοθετικό πλαίσιο που να προστατεύει αυτούς τους ανθρώπους από τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς», παρά τις ΚΥΑ που εκδίδονται για αναστολή των πλειστηριασμών.
Αναφορικά με τις διμερείς συμφωνίες μεταξύ τραπεζών και δανειοληπτών, η κα. Γλύκου σημείωσε ότι γίνονται κάποιες συμφωνίες, αλλά «οι τράπεζες ζητούν γη και ύδωρ», ενώ υπογράμμισε ότι παλαιότερα ο Νόμος Κατσέλη παρείχε ένα είδος προστασίας, ωστόσο τώρα βρισκόμαστε σε στάση αναμονής για τη νέα νομοθετική προστασία.
Και το ερώτημα που εγείρεται είναι ποιοι δανειολήπτες θα προστατευτούν και με ποια κριτήρια, διότι, όπως είπε η κ. Γλύκου είναι πολύ πιθανόν «να μην μιλάμε για ρύθμιση χρεών, αλλά για εκποίηση περιουσίας».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr