«Η φιλοσοφία της έκθεσης Πισσαρίδη είναι περισσότερη ευελιξία σε εργασία και μισθούς, ιδιωτικοποίηση επικουρικής ασφάλισης, μείωση εισφορών και μείωση φορολογίας. Προσθέτει όμως κι ένα τέταρτο: ό,τι έχει απομείνει υπό δημόσιο έλεγχο, να ιδιωτικοποιηθεί» διευκρίνισε ο πρώην υπουργός, προσθέτοντας πως η έκθεση προβλέπει και ΣΔΙΤ αποκλειστικά για το σύνολο των δημοσίων έργων, όπως δρόμοι, διαχείριση απορριμμάτων κτλ.
«Το μοντέλο αυτό δεν δούλεψε και δεν δουλεύει γιατί είναι εκτός εποχής. Γιατί παραβλέπει έναν σημαντικό παράγοντα, τον παράγοντα ‘ανισότητες’. Δηλαδή αυτό το μοντέλο παράγει ανισότητες σε τέτοια έκταση που αποδυναμώνουν την ίδια την οικονομική ανάπτυξη» υπογράμμισε ο Γιώργος Σταθάκης.
Στον αντίποδα αυτής της πολιτικής, όλες οι οικονομίες πλέον βάζουν τις ανισότητες στο επίκεντρο με την πανδημία και την κρίση, εξήγησε. «Αναφέρομαι και στο ΔΝΤ και στην ανάδειξη των ανισοτήτων ως κεντρικό θέμα για να βγουν οι οικονομίες από την κρίση. Πρέπει να πάρουμε υπόψη μας τις ανισότητες, τη μείωσή τους μέσω του κράτους. Χωρίς αυτή την παράμετρο όλες οι προβλέψεις είναι μετέωρες» επισήμανε μεταξύ άλλων.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr