Σύμφωνα με τον υπουργό« αν οι νυν μέτοχοι δεν υπογράψουν, αυτό σημαίνει ότι θα κλείσουν τα Ναυπηγεία, θα απολυθούν οι 700 εργαζόμενοι και θα μείνουν 400 εκατομμύρια χρέη στους μετόχους. Ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του… Οι εργαζόμενοι εκεί έχουν μεγάλη αγωνία για τη δουλειά τους και για το μέλλον τους. Και η χώρα έχει μία απόλυτη ανάγκη αναγεννήσεως της ναυπηγικής βιομηχανίας».
Και κλείνει το θέμα των Ναυπηγείων λέγοντας πως «εάν κάποιοι μέτοχοι έχουν οδηγήσει μία επιχείρηση στη χρεοκοπία για Χ λόγους, εγώ τώρα δεν μπορώ να πω αν φταίνε ή δεν φταίνε. Το να δρουν εποικοδομητικά για να βρεθεί μια λύση είναι επαινετέο και να τους επαινέσουμε δημοσίως. Εάν επιλέξουν να δυναμιτίσουν το project, η κυβέρνηση δηλώνει ευθέως και καθαρά ότι άλλο σχέδιο δεν υπάρχει».
Όσον αφορά το σκέλος της συζήτησης και την επένδυση στο Ελληνικός, ο κ. Γεωργιάδης δηλώνει πως «αύριο έχουμε μια ιστορική στιγμή. Ο πρωθυπουργός θα κάνει τα επίσημα εγκαίνια, δηλαδή την πρώτη κατεδάφιση κτιρίου στο Ελληνικό. Συνολικά θα γκρεμιστούν 970 κτίρια. Εκδίδονται καθημερινά διαπιστωτικές πράξεις κατεδάφισης για τα κτίρια που πρόκειται να κατεδαφιστούν.» Και συνεχίζει λέγοντας πως πρόκειται για «το μεγαλύτερο Real Estate σχέδιο ανάπτυξης αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη. Είναι μία πόλη μέσα στην πόλη. Αυτό θα είναι το Ελληνικό.»
Ολοκληρώνοντας, και σύμφωνα πάντα με τον υπουργό, «συνολικά η επένδυση είναι ύψους 8 δισεκατομμυρίων. Σε πρώτη φάση θα ανεγερθούν καζίνο, ξενοδοχείο και το Mall. Στη συνέχεια δύο μαρίνες, παραλίες, κατοικίες. Στα 3,5 χρόνια θα δούμε τα πρώτα κτίσματα. Το σύνολο του project θέλει περίπου 7 - 8 χρόνια. Στη φάση κατασκευής του θα εργαστούν περίπου 12.000 άτομα. Στη φάση της ανάπτυξής του οι εργαζόμενοι θα είναι περίπου 70.000».