Ωστόσο, όπως σημείωσε δεν είναι σε θέση να μιλήσει με νούμερο. "Το είδος της μείωσης θα αποφασιστεί "όταν δούμε τις φορολογικές δηλώσεις των επιχειρήσεων", τόνισε ο υφυπουργός.
Έμφαση, πάντως, είπε θα δοθεί στις πληττόμενες επιχειρήσεις, μια και "εκεί πρέπει η προκαταβολή να μειωθεί σημαντικά".
Τέλος, επισήμανε την πρόθεση της πολιτείας να ενισχύσει τους ανθρώπους στο θέμα της φορολογίας, με ενδεχόμενη μείωσή της "ανάλογα με το πως πάνε και τα κρατικά έσοδα".
Για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, ο υφυπουργός Οικονομικών σημείωσε:
"Ουσιαστικά πρόκειται για υπερδιπλασιασμό του κοινοτικού προϋπολογισμού συνολικά. Το ποσό που αντιστοιχεί στην Ελλάδα είναι πολύ σημαντικό. Πρέπει να δούμε όμως που θα κάτσει η μπίλια. Υπάρχει ακόμα μια διαπραγμάτευση".
Μάλιστα, ξεκαθάρισε, ότι οι παραπάνω ευρωπαϊκοί πόροι θα "πέσουν" στην πραγματική οικονομία της χώρας προκειμένου να δημιουργηθεί νέος πλούτος.
"Αυτά είναι χρήματα που θα μπουν στην οικονομία. Περνώντας στην οικονομία μέσα από επενδύσεις δημιουργούν καινούργιο πλούτο, νέο ΑΕΠ. Εμμέσως, δημιουργούν επίσης και δημοσιονομικό χώρο, καθώς γεννούν ΑΕΠ, άρα φόρους και εισφορές" υπογράμμισε σχετικά.
Παράλληλα, έκανε λόγο για ύπαρξη κάποιων δημοσιονομικών κανόνων στη χρήση των πόρων κατά της διάρκειας της υγειονομικής κρίσης, ενώ επισήμανε με νόημα πως "δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πώς όταν παρέλθει η οικονομική κρίση θα επανέλθουμε στην τήρηση των δημοσιονομικών κανόνων. Όπως και όλη η Ευρώπη".