Μιλώντας στο CNBC, ο κ. Σκέρτσος τόνισε πως η υποχρέωση της Ελλάδας, λόγω των μνημονίων, είναι να πετύχει πλεόνασμα 3,5% έως το 2022. Ωστόσο το οικονομικό σοκ που προκάλεσε η πανδημία σε όλη την Ευρώπη, αναγκάζει την ΕΕ να αλλάξει εντελώς το οικονομικό τοπίο στην Ελλάδα, καθώς και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ως αποτέλεσμα, σημειώνει το CNBC, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της ΕΕ αποφάσισαν στα τέλη Μαρτίου να άρουν τους δημοσιονομικούς στόχους για κάθε κράτος-μέλος για όσο διάστημα είναι απαραίτητο, δίνοντας έτσι περισσότερο περιθώριο για την αντιμετώπιση του άνευ προηγουμένου οικονομικού σοκ.
«Πιθανότατα αυτό θα συνεχιστεί και το 2021» δήλωσε από την πλευρά του στο αμερικανικό δίκτυο ο κ. Σκέρτσος, προσθέτοντας ότι «δεν έχει ακόμη αποφασιστεί, αλλά με την κρίση να εξελίσσεται αυτά είναι τα σημάδια, καθώς όλοι παραδέχονται ότι το 2021 θα είναι επίσης μία δύσκολη χρονιά»,
Σε άλλο σημείο των δηλώσεων του ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, υπογράμμισε ότι «κινούμαστε πολύ προσεκτικά όσον αφορά τις δαπάνες που κάνουμε για να μην υπερφορτώσουμε το χρέος και το έλλειμμά μας».
Τέλος, το δημοσίευμα επισημαίνει ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) άρχισε να αγοράζει ομόλογα ελληνικού δημοσίου, παρά το γεγονός ότι δεν είναι σε επενδυτική βαθμίδα, ως μέρος των ευρύτερων προσπαθειών να περιορίσει τις οικονομικές επιπτώσεις του κορονοϊού, με τον κ. Σκέρτσο να σημειώνει στο CNBC ότι «θα θέλαμε η ΕΚΤ να συνεχίσει και το 2021».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr