Δημοσίευμα της αυστριακής εφημερίδας Der Standard, που αναδημοσιεύει η DW, αναφέρει ότι «η Αθήνα δεν υπολογίζει σε κορωνοομόλογα πλέον. Για την ελληνική κυβέρνηση το κυριότερο είναι να μπορεί να πάρει πιστώσεις με χαμηλά επιτόκια ώστε να μπορέσει να διατηρήσει τη ρευστότητα»
Εν συνεχεία παραθέτει αναφορές του οικονομολόγου Μίχαελ Λάντεσμπαν από το Ινστιτούτο Διεθνών Οικονομικών Συγκρίσεων που τονίζει «πως για υπερχρεωμένα κράτη όπως είναι η Ελλάδα, σημαντικό είναι να μην μεγαλώσει ακόμα περισσότερο το βουνό των χρεών αλλά να μπορέσει η χώρα να χρηματοδοτηθεί μέσω νέων προγραμμάτων, όπως για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων, τα οποία θα χρηματοδοτούνται από κοινού με την ΕΕ».
Και η εφημερίδα συνεχίζει: «Ο συνάδελφός του Φίλιπ Χαϊμπέργκερ, πιστεύει πως ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις από ένα νέο Ταμείο θα μπορούσαν να προσπορίσουν στην Ελλάδα νέα οικονομικά μέσα. Μια τέτοια λύση θα ήταν προς όφελος της Γερμανίας και της Αυστρίας διότι το σημαντικό είναι να σωθεί το κοινό νόμισμα. Μέσα στους επόμενους έξι με δώδεκα μήνες θα μπορούσε να αυξηθεί πολύ το ύψος των χρεών και χώρες σαν την Ελλάδα δεν έχουν κανένα περιθώριο να καταρτίσουν ολοκληρωμένα προγράμματα βοήθειας».
Ρώμη και Αθήνα να διευθύνουν την «Ειρήνη»
«Ρώμη και Αθήνα θα ηγούνται εναλλάξ της ναυτικής αποστολής ‘Ειρήνη’» γράφει η Frankfurter Allgemeine Zeitung, η οποία αναφέρεται στη νέα ναυτική επιχείρηση της ΕΕ, η οποία στόχο έχει την επιτήρηση του εμπάργκο όπλων εναντίον της Λιβύης. Η εφημερίδα σημειώνει πως τρεις εβδομάδες μετά τη σχετική λήψη της απόφασης η επιχείρηση δεν έχει ακόμα ξεκινήσει παρόλο που οι μάχες συνεχίζονται στη Λιβύη.
Όπως αναφέρει: «Τώρα υπάρχει κινητικότητα στις προετοιμασίες. Η γερμανική βουλή συνεδρίασε την Πέμπτη για πρώτη φορά για τη γερμανική συμμετοχή. Το σχετικό προσχέδιο της απόφασης προβλέπει πως από το καλοκαίρι θα πρέπει να σταλεί ένα ακόμα μεγαλύτερο πλοίο του ναυτικού. Ο γερμανικός στρατός θα συμμετάσχει με ένα αεροσκάφος τύπου P3C-Orion. Το αεροσκάφος είναι ειδικό για την επιτήρηση της κυκλοφορίας των πλοίων».
«Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας μας ξεπεράστηκε και ένα εσωτερικό εμπόδιο. Ιταλία και Ελλάδα συμφώνησαν ποιος θα έχει το κουμάντο στη θάλασσα και θα προσφέρει το πλοίο που θα ηγείται: και οι δυο χώρες εναλλάξ. Καταρχάς η Ιταλία (… )Το θέμα της ηγεσίας είναι πολιτικά σημαντικό εξαιτίας της αντιπαλότητας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας», σημειώνει σε άλλο σημείο και προσθέτει:
«Η αποστολή «Ειρήνη» δεν θα ελέγχει με ραντάρ μόνο τον εναέριο χώρο πάνω από τη Λιβύη αλλά θα ελέγχει και τα τουρκικά πλοία που ενδεχομένως να μεταφέρουν όπλα στη Λιβύη. Ανάμεσα στις δυο χώρες υπάρχουν εδώ και καιρό τριβές. Πρόσφατα στα χερσαία σύνορα. Εκτός αυτού οι Έλληνες μαζί με τους συμμάχους τους Κύπριους ανησυχούν διότι η Τουρκία προχωρά σε γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ αναζητώντας πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Η ΕΕ σε αυτή την αντιπαράθεση τάχθηκε καθαρά υπέρ της Αθήνας και της Λευκωσίας».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr