«Απαιτείται κυκλική προσαρμογή για το πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% και εξαίρεση των δαπανών που συνδέονται με τον κορονοϊό, από τις μετρήσεις των δημοσιονομικών αποτελεσμάτων», ανέφερε ο κ. Σκυλακάκης και διευκρίνισε ότι «Δεν λέμε ότι δεν θα πετύχουμε τους δημοσιονομικούς στόχους, ζητάμε όμως να αντιμετωπιστούμε όπως οι άλλες χώρες, το 3,5% ακατέβατο πρέπει να προσαρμοστεί, οι πιθανότητες είναι πολύ μεγάλες».
Ο υφυπουργός δήλωσε «προβληματισμένος για τις επιπτώσεις του κορονοϊού στην οικονομία», αναφέροντας πως «ζούμε σε ένα περιβάλλον διαρκούς αβεβαιότητας, με τις αγορές να έχουν προεξοφλήσει κρίση ανάλογη αυτής του 2008». Την εκτίμηση αυτή ο υφυπουργός την χαρακτήρισε ως «λανθασμένη».
Αναφορικά με τα σχέδια μείωσης φόρων που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, τόνισε ότι «πρέπει πρώτα να περάσουμε την κρίση, τώρα μας έρχεται ένας μετεωρίτης, θα πρέπει πρώτα να βρούμε την έκταση του φαινομένου και αν δεν βλέπουμε το φως της εξόδου, δεν μπορούμε να μετρήσουμε το κόστος».
Παράλληλα, δεσμεύτηκε για «στήριξη των εργαζομένων οι οποίοι πλήττονται μισθολογικά από τον κορονοϊό», παραπέμποντας για συγκεκριμένες ανακοινώσεις προς το τέλος του μήνα, πριν την προγραμματισμένη καταβολή μισθοδοσίας Μαρτίου.
«Πρέπει να δούμε την έκταση του φαινομένου», είπε και συνέχισε ότι «το δημοσιονομικό κόστος στην περίπτωση πανελλαδικής κάλυψης και διάρκειας 2-3 μηνών είναι πολύ μεγάλο».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr