«Η διατήρηση πλεονασμάτων της τάξης του 4% του ΑΕΠ», εξηγεί η HSBC και «η ικανότητα αναχρηματοδότησης σε βιώσιμα επίπεδα, προσφέρει άνεση στους επενδυτές, όπως φάνηκε και από την ζήτηση στην πρόσφατη έκδοση του 15ετους τίτλου».
Η HSBC σημειώνει ότι «η επόμενη έκδοση θα είναι με 10ετες τίτλο για να χρηματοδοτηθεί μια πρόωρη εξόφληση του ΔΝΤ» και εκτιμά ότι «οι λήξεις στην ζώνη των 8 - 15 ετών δείχνει να έχει περισσότερη αξία έναντι των αντίστοιχων ιταλικών, ενώ συνολικά η σχέση κινδύνου - ανταμοιβής ευνοεί τα ελληνικά ομόλογα έναντι των εκδόσεων της Ρώμης σε όλη την κλίμακα αν το κριτήριο είναι η μεταβλητότητα».
Όμως, τονίζει ότι «η ρευστότητα είναι το μεγαλύτερο μειονέκτημα για την ελληνική αγορά, καθώς το spread (σ.σ. διαφορά) μεταξύ της προσφοράς και της ζήτησης είναι οκτώ φορές μεγαλύτερο της αντίστοιχης ιταλικής. Ακόμα και εδώ, όμως, τα πράγματα βελτιώνονται».
Πρόταση της HSBC είναι το 7ετες ομόλογο, το οποίο εκτιμά ότι «μπορεί να κερδίσει 30-40 μονάδες βάσης». Για το 15ετές ομόλογο εκτιμά ότι καθώς η λήξη του είναι μετά το 2033, η χώρα θα αρχίσει να αποπληρώνει τόκους για τα δάνεια των 96,9 δισ. ευρώ που έλαβε από τον EFSF.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr