Ο κ.Σταϊκούρας επισήμανε ότι υπάρχουν πλέον βασικές προϋποθέσεις που έχουν επιτευχθεί, όπως, μεταξύ άλλων, «οι υψηλότεροι αναπτυξιακοί ρυθμοί από αυτούς που είχαν αρχικά εκτιμήσει οι θεσμοί και που επιτρέπουν στην Ελλάδα να ζητήσει μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, σταθερά χαμηλότερο κόστος δανεισμού, προσδοκίες για την χρήση και αξιοποίηση των κερδών που αποκόμισαν οι κεντρικές τράπεζες από την διακράτηση των ελληνικών ομολόγων για αναπτυξιακά έργα».
«Το 2020 η ανάπτυξη θα είναι υψηλότερη από το 2019, υπερδιπλάσια του μέσου ευρωπαϊκού όρου», εκτίμησε ο υπουργός. Αναφερόμενος στις προκλήσεις για το 2020 εστίασε στη συμφωνία για επίτευξη της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων «που θα εφαρμοστεί από το 2021».
Επίσης, αναφέρθηκε στην πρόκληση δημιουργίας δημοσιονομικού χώρου ώστε να μειωθεί περαιτέρω ο ΕΝΦΙΑ ακόμη και έκτος προϋπολογισμού, καθώς και στη μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης.
Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, παρεμβάσεις έκαναν και ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Αναστάσιος Καλλιτσάντσης και ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ, Ανδρέας Σιάμισης. Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι η ελληνική οικονομία έχει γυρίσει σελίδα, οι διεθνείς επενδυτές αντιμετωπίζουν θετικά την προοπτική επενδύσεων στην χώρα μας, ενώ έχει ανοίξει το παράθυρο άντλησης κεφαλαίων από τις διεθνείς αγορές.
Διαβάστε επίσης:
Σταϊκούρας: Δεν ανοίγει «τρύπα» το ασφαλιστικό-Νέο πλαίσιο προστασίας α’ κατοικίας
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr